середа, 23 грудня 2009 10:29

Квитки на "Аватар" бронювали наперед

— Квитків на "Аватар" на 16.30 нема? Засада! Їдемо в інший кінотеатр, — перемовляються двоє студентів із касиркою в неділю по обіді в кінотеатрі "Одеса-Кіно" на бульв. Перова в Києві.

В інший кінотеатр, єдиний в Україні IMAX, де стрічку показують в об"ємному форматі, квитки на прем"єру "Аватара" замовляли на кілька тижнів раніше, через Інтернет. 17 грудня місць немає навіть на нічний сеанс о 1:30.

У фойє кінотеатру чекають пізнього сеансу кілька десятків людей. Тримають великі відра з попкорном. Двоє — без квитків. Сподіваються, хтось не прийде на сеанс через заметіль.

— Готовий сидіти у проході між рядами, заплачу за це 80 гривень, як за звичайний квиток, — розповідає "ГПУ" студент Максим Балачов, 20 років. — Переглядаю всі новинки. Фільм "2012" дуже рекламували, але розчарував — знову катастрофа, хтось рятує світ. Тут, напевне, буде щось надзвичайне.

55-річний Джеймс Камерон задумав зняти "Аватар" 15 років тому. Це історія завоювання людьми планети Пандора і народу На"ві. Тоді режисеру забракло грошей на спецефекти. Тепер це найдорожча стрічка в історії кінематографа, її бюджет — $230 млн. Дія відбувається в 2134 році. Земляни хочуть колонізувати Пандору. Цивілізація планети дає відсіч. Для стрічки 150 художників-мультиплікаторів вигадували тисячі видів рослин і тварин.

— Половина фільму — комп"ютерна графіка. Найдрібніший елемент промальовували вручну. Вражають шестиногі коні й скелі, які висять у повітрі. Коли герой зазирає у прірву, то у глядача аж подих перехоплює, — ділиться враженнями киянка 39-річна Світлана Тараненко.

Стрічку місяць знімали на Гаваях, півтора року домальовували спецефекти. "Аватар" — перша частина майбутньої трилогії Камерона.

Раніше режисер зняв найкасовіші в історії Голлівуда фільми "Чужий", "Термінатор", "Титанік".

Зараз ви читаєте новину «Квитки на "Аватар" бронювали наперед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути