пʼятниця, 30 липня 2010 00:23

Кран упав на "мерседес"

Автор: фото з сайта www.zhitomir.info
  У Житомирі на середину припаркованого ”мерседеса” упав баштовий кран. Водій залишився живий
У Житомирі на середину припаркованого ”мерседеса” упав баштовий кран. Водій залишився живий

— Ми з чоловіком були на подвір"ї, коли почули страшний гул. Таке враження, що танки їдуть. Забігли у хату, вікна закриваємо, а вітер дах трощить. 80 шиферин зняло. Один лист як влетів у стіну, то дірка утворилася. Раніше такі торнадо тільки по телевізору в Америці бачила. Такий страх пережили. Барбовал, корвалол пила. Заснути після того годі, — не може заспокоїтися Оксана Іскра, 42 роки, із села Буцнів за 10 км від Тернополя.

Там 27 липня пройшов смерч. Близько четвертої дня вітер позривав дахи із 10 житлових і 20 господарських будівель на вул. Франка.

— То тривало менше хвилини. Грози не було. Я в сільраді сиділа. Дивлюся, з одного боку села сонце світить, а з другого — чорна хмара. Усе гуде, земля двигтить. Вітер дахи зриває і піднімає бляхи та шифер метрів на 400, — розповідає 47-річна Марія Мац, голова Буцнівської сільради. — Люди думали, кінець світу настав. Тікали по домах, дітей закривали. Слава Богу, нікого не вбило.

Смерч пронісся околицею села і пішов на ліс.

— Сила вітру була така, що в огорожах виривало зацементовані стовпці. Стару вербу біля річки з корінням видерло, з десяток дерев поламало. "Жигулі"" на подвір"ї погнуло чисто. Побило не тільки скляні, а й євровікна, — продовжує Марія Петрівна.

Тоді якраз священик Мирон Гах говорив прощальне слово на похороні Романа Цвяха, 58 років.

— Отець саме казав, щоб не грішили люди. Бо і покійний не знав, що вмре. А над нами є сила Всевишнього. І тут чуємо гуркіт такий, якби поїзд їхав чи машина з бляхою. А то над ставом смерч гуляє, — пригадує 59-річний Богдан Назвальський. — Високо так, метрів 300.

Священик направив хрест у бік смерчу

Люди почали плакати. Діти кинулися до хати.

— Священик перервав проповідь. Направив хрест у бік смерчу. Вода від того вітру чорна стала. Ми давай читати "Отче наш" і "Богородице". Тричі змовили і смерч пішов геть, — додає Богдан Григорович.

Селяни почали перекривати дахи. Їм обіцяють виплатити компенсацію.

Того дня смерч пройшов і в Житомирі. У промисловій зоні на вул. Ватутіна на "мерседес" впав баштовий кран. 46-річна кранівниця у критичному стані. У легковику сидів 35-річний водій.

— Чоловікові пощастило, — каже Сергій Уланов, 49 років, з управління МНС у Житомирській області. — Кран упав уздовж машини, якраз посередині. Кришу проломило. Чоловік був на водійському місці, прихилився до дверей. Доки очевидці вибивали двері й витягували його, машину проломило до самого дна.

Зараз ви читаєте новину «Кран упав на "мерседес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути