пʼятниця, 18 травня 2018 00:05

Козловського хочуть позбавити звання заслужений артист

Співак 33-річний Віталій Козловський узяв участь у концерті до Дня перемоги над нацизмом у Москві 9 травня. Фото й відео виступу з'явилося в інтернеті.

18 травня мав відбутися концерт артиста в його рідному Львові у клубі "Галерея лицарів". Активісти "Економічного бойкотного руху" заявили, що зірвуть його. Ця громадська організація протидіє впливу "русского мира" на Україну через культуру та економіку. Організатори скасували захід. Не відбудеться також київський концерт Козловського 21 травня.

— У Львові замість Віталія виступить Рожден Анусі, — каже Анастасія Лисенко, 26 років, представник офіційного фан-клубу Козловського. — Артист, для якого постійні гастролі в Росії — звична річ. Віталій мав один виступ — і він "ворог" і "зрадник".

— Козловський просто не розумів, який резонанс спричинять його дії, — говорить музикант та громадський діяч 38-річний Денис Блощинський. — Думав, можна тихенько з'їздити в країну-агресорку — і про це ніхто не дізнається. З іншого боку, активно допомагає нашим військовим і дітям-сиротам. Вважати його людиною без громадянської позиції не варто.

До істерії довкола Козловського доєднуються сили, які хочуть набути політичних дивідендів. Не до кожного артиста можна прийти з претензією в зраді. Деяким музикантам є що відповісти ­своєю громадською діяльністю, пожертвами. Та більшість публіки реагує на ситуативні прояви. Хтось із знаменитостей засвітився в Україні в негативному контексті, а після цього з'явилася інформація про концерти в Росії — будемо цькувати його. А інший удома в пошані й виступив у Кремлі, — давайте підемо на внутрішній компроміс. Немає норм і стандартів. Тому простіше маніпулювати громадськістю.

На сесії Львівської обласної ради ухвалили звернення до президента про позбавлення Віталія Козловського звання заслужений артист України.

Зараз ви читаєте новину «Козловського хочуть позбавити звання заслужений артист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути