— Ковбасу робитимемо справжню, м'ясну, за радянськими ГОСТами, — переконує тальнівчанин Сергій Тульчинський, 49 років. Цього тижня він відкриває приватну ковбасню у місті Тальне на Черкащині. Вироблятиме 2 т ковбаси за добу. — Маємо свою свиноферму на 800 голів, 100 бичків і 4 тисячі курей. За кілька днів розпочнемо роботу.
Два роки тому у місті припинила працювати ковбасня районного споживчого товариства. Кооператори вважали виробництво збитковим. Відтоді у 15-тисячному Тальному продавали лише привізну — ватутінську, черкаську, кіровоградську та рівненську.
— Ніколи в житті не їла нічого смачнішого, ніж тальнівські сосиски, — згадує тальнівчанка 71-річна Світлана Веремко. — Відтоді, як закрили тальнівську ковбасню, сосисок принципово не купляю. Як запустять знову, куплю на пробу.
Керуватиме виробництвом Юрій Гончар. Він очолював ковбасню аж до її закриття 2008 року.
— Уже зараз робимо пробні невеличкі партії, — розповідає Тульчинський. — Продаю у власних магазинах. Кілограм вареної ковбаси "Лікарська" коштує 48 гривень, "Любительської" — 46, копченої — 55. У жодному із сортів рослинних добавок не буде. Це вам не соєва ковбаса, що її коти їсти не хочуть. Тут справжній натурпродукт.
49-річний Володимир Безрідний, власник найбільшого в Тальному продуктового магазину "Україна", каже, що особисто поїде на ковбасню Тульчинського, щоб пересвідчитися в якості продукту.
— Якщо мені сподобається ковбаса й состав продукту, обов'язково візьму на реалізацію. Хай люди пробують.
Закуповувати свиней у населення Тульчинський не планує. Говорить, що обійдеться сировиною з власних ферм. В "Україні" 1 кг привізної "Лікарської" — від 40 до 52 грн, "Любительської" — від 32 до 45 грн.
Коментарі
1