Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2012 00:00

Коня півгодини витягали з вигрібної ями

Автор: фото надане ГУМНС Кіровоградської області
  Рятувальники діставали 350-кілограмового коня Орлика з ями з нечистотами за допомогою підйомника. Щоб тварина не пручалася, їй зв’язали ноги
Рятувальники діставали 350-кілограмового коня Орлика з ями з нечистотами за допомогою підйомника. Щоб тварина не пручалася, їй зв’язали ноги

Кінь 58-річного Михайла Марковського у мікрорайоні Лелеківка в Кіровограді 23 грудня пообіді провалився в яму з нечистотами.

— Я вивів його з хліва, аби напоїти водою, — розказує чоловік. — Орлик у мене жвавий, всього два роки. Зараз зима, він постійно закритий. А це як тільки вийшов на вулицю, давай брикати.

Стара вигрібна яма розташована на подвір'ї, прикрита дошками. Кінь провалився, коли скочив на неї.

— Шубовснув повністю, тільки голова лишилася, — продовжує Михайло Борисович. — Давай я кликати сусідів, щоб помогли. Шнурок вчепили за морду, но так же його не витягнеш. Я вже і в яму вскакував. Но Орлик важить 350 кілограмів.

2 год. чоловік разом із двома сусідами тягнули тварину. Аби не замерзла, підливали гарячу воду. Потім вирішили викликати рятувальників. Ті приїхали за 10 хв.

— Довелося установити підйомник, — каже Ірина Левочко з управління надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області. — Спустили мотузки, Орлика обв'язали за тулуб пасками, витягали лебідкою.

Кінь спокійно сидів у ямі, але коли повиснув, почав брикатися.

— Прийшлося копита йому зв'язати, щоб не розмахував, — сміється Михайло Борисович.

За 30 хв. жеребця витягнули. Перелякана тварина побігла у хлів до стійла.

— Я так розхвилювався за худобину, що навіть ударив Орлика рукою, — каже Марковський. — Такий вдячний хлопцям. Скотина зараз будь-яка в ціні — чи кінь, чи поросятко, все грошей коштує. А Орлик у мене помічник по господарству — і у возі ходить, і сіно перевозить, а на той рік і в борону буду впрягати. Добре, що хлопці не відмовили. А могли сказати, ми й з людьми намучуємося, нам не до тварин.

Зараз ви читаєте новину «Коня півгодини витягали з вигрібної ями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути