Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2006 18:25

Конфісковані коштовності продадуть з аукціону

Автор: фото: phl
  Анатолій Швачка (ліворуч) показує міністру фінансів Вікторові Пинзенику коштовності, які продаватимуть 15 серпня
Анатолій Швачка (ліворуч) показує міністру фінансів Вікторові Пинзенику коштовності, які продаватимуть 15 серпня

15 серпня у Києві відбудеться перший аукціон, на якому Міністерство фінансів України продаватиме коштовності, що їх вилучили у контрабандистів працівники СБУ, міліції та митної служби.

На відкритих торгах виставлять 43 лоти. Загальна стартова ціна — понад 7 млн гривень. Найдорожчий лот аукціону — природні алмази вагою 8,5 тис. каратів. Їх виявили у контрабандиста на кордоні з Росією. Для них установили стартову ціну у 3 млн. 300 тис. гривень.

Серед коштовностей також багато наручних годинників. За найдорожчий — американської фірми "Хері Вінстон", виготовлений із золота 750 проби — просять 202 тис. гривень. На аукціон виставили півтора кілограма рівненського бурштину. Продаватимуть також зливки і брухт кольорових металів.

— Придивлятися до лотів приходили дуже відомі в країні бізнесмени, імен яких назвати не можу, — розповідає директор Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України Анатолій Швачка, 53 роки. — Майже на всі годинники вже маємо замовлення.

За словами Анатолія Швачки, раніше до сховища щороку надходило конфіскованих коштовностей на суму 400–500 тис. гривень. Із минулого року цінностей вилучили вже на 20 мільйонів.

До 10 серпня подивитися на дорогоцінності можуть усі бажаючі. Для цього треба завчасно замовити перепустку до сховища, що знаходиться на Дегтярівській, 38, і мати при собі паспорт. Якщо з"явиться бажання щось купити, слід подати заявку.

Гроші від проданих коштовностей перерахують до держбюджету.

Зараз ви читаєте новину «Конфісковані коштовності продадуть з аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути