Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2016 06:55

Концерт "Потапа і Насті" скасували

У Хмельницькому 21 жовтня скасували концерт дуету "Потап і Настя". За кілька годин до його початку близько сотні представників Автомайдану, "Правого сектора" і партії "Свобода" закидали клуб "СВ" яйцями та димовими шашками. У фойє розлили кров. Вимагали відмінити виступ артистів.

— Ті, хто у воєнний час розважається і дає концерти в Росії, не мають співати в Україні, — кажуть протестувальники.

— Кілька разів виходив до людей, просив заспокоїтись. Та вони не реагували. Мусив телефонувати в поліцію, — розповідає власник клубу Віктор Вікарчук, 47 років. — Концерт скасували. Але натовп стояв під клубом до десятої вечора. Перед приїздом артистів міська влада не мала жодних претензій. Продали близько 400 квитків за ціною від 350 до 850 гривень.

Концерт "Потапа і Насті" в Хмельницькому мав відбутися в рамках ювілейного туру "Золоті кити". Виступу не було й 22 жовтня в Івано-Франківську. На 29-е запланований концерт у Львові. 16 грудня — у столичному палаці "Україна".

Минулої весни через погрози виступ дуету був скасований у Луцьку.

— Не ми є глобальною проблемою, — казала тоді 29-річна Настя Каменських. — Людям, які це все влаштовують, варто підняти свою дупу і щонайменше досягти того, що зробили ми. Платимо податки, привозимо гроші в цю країну, підтримуємо культуру.

— Співаки давно мали визначитися — з ким вони в українських реаліях, — говорить співак 59-річний Павло Зібров. — Не можна бути хорошим для всіх. Одним задом сидіти на двох стільцях ще нікому не вдавалося.

Торік узимку "Потап і Настя" брали участь у концерті російського телеканалу "МузТВ". 2014-го під час вручення премії "RU.TV" Олексій Потапенко на сцені зняв штани й подякував Росії за те, що вона прийняла українських артистів. Востаннє на концертах у РФ дует виступав у лютому 2015-го.

Зараз ви читаєте новину «Концерт "Потапа і Насті" скасували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути