вівторок, 30 липня 2013 05:00

Колишнього нардепа-"регіонала" спіймали на хабарі

Ректора Національного університету державної податкової служби, екс-нардепа-"регіонала" 56-річного Петра Мельника спіймали на хабарі. У суботу в своєму кабінеті він узяв мічені купюри. Кажуть, вимагав від двох батьків 40 та 80 тис. грн за вступ їхніх дітей до навчального закладу. Під час обшуку знайшли ще $30 тис.

У ніч на неділю у Петра Мельника прихопило серце. Його відвезли до столичної лікарні швидкої меддопомоги. Діагноз — гіпертонічна хвороба. Кажуть, утримують в спеціальному блоці за залізними дверима та ґратами на вікнах. У екс-депутата є двоє адвокатів, які представлятимуть його інтереси у справі. Якщо суд визнає його винним, то ректору загрожує ув'язнення від восьми до 12 років.

— Не виключаю, що його "злили", — говорить позафракційний депутат Олег Ляшко, 40 років. — Пару тижнів тому я випадково зустрівся з Мельником біля Верховної Ради. Він скаржився, що на нього наїжджають, що Клименко (міністр доходів і зборів. — "ГПУ") хоче ліквідувати університет. Те, що сталося — банальна провокація для того, аби його прибрати, щоб не заважав. Думаю, спочатку його по-хорошому просили піти, він не погодився, враховуючи, скільки туди вклав бюджетних коштів. Коли я з ним працював у бюджетному комітеті, щороку він по 10-20 мільйонів вибивав саме на навчальний заклад. Здогадуючись, які статки у Мельника, у мене є сумніви, що він брав 40 тисяч гривень взятки. Для нього це копійки. Чи посадять його — одному Богу відомо. Можливо. А, може, змусять відмовитися від посади і спустять справу на гальмах. Проти нього кілька разів порушували кримінальні справи. Він тоді уникав відповідальності.

Петра Мельника вже звільняли з університету. 2005 року його звинуватили у фінансових зловживаннях. Тоді він був на лікарняному. Поновився на посаді через суд. Його знову звільнили. Однак за п'ять місяців рішенням Печерського райсуду повернули на посаду.

Колишній депутат прославився у березні 2012 року, коли на руках намагався винести з виборчої дільниці нардепа з блоку НУ-НС Ірину Геращенко. Та приїхала спостерігати за обранням мера Обухова на Київщині. Пізніше Мельник заявив, що її обняв. Перепросив її та приніс до парламенту букет троянд. Однак Геращенко їх не прийняла. 2004 року агітував в університеті голосувати за "правильного" кандидата в президенти Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього нардепа-"регіонала" спіймали на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути