вівторок, 20 червня 2017 06:55

Колишній даїшник в'їхав джипом у натовп людей

У центрі Львова 18 червня об 11:15 позашляховик "Ленд Крузер" в'їхав у натовп людей. Це сталося на площі біля церкви Святого Андрія Первозваного. У храмі щойно закінчилася служба. Загинула прихожанка 42-річна Оксана Лущ.

За кермом позашляховика був колишній старший інспектор ДАІ Віктор Макаришин. Звільнився півтора року тому. Автомобіль 2007 року випуску він зареєстрував 7 червня.

– 48-річний водій джипа із дружиною вийшли після богослужіння з церкви. Пішли на паркувальний майданчик і сіли в авто. Коли іномарка рушила, то раптово збільшила швидкість, виїхала на тротуар біля церкви й перекинулася. Одна жінка загинула, ще одна — травмована. Її забрали в лікарню, — каже речниця обласної поліції Світлана Добровольська.

За словами водія, він не впорався з керуванням через технічну несправність.

— Виходив із собору з вагітною дружиною та дітьми, говорив по телефону. Може, переплутав педалі й натиснув на газ, — припускає свідок аварії Арсен Крупка.

Віктор Макаришин живе у селі Сокільники біля Львова. Після ДТП відчув себе зле. Скаржився на серцевий напад. Лікарі "швидкої" надали йому допомогу. Перебуває вдома.

Загибла Оксана Лущ торгувала квітами біля церкви.

— Оксана жила з 86-річною мамою. Доглядала її, бо старенька була сліпа. ­Своєї сім'ї не мала. Увечері цей водій приїжджав, говорив із сусідами, обіцяв сплатити за похорон, — розповідає сусідка загиблої Юлія Єфімова.

Друга потерпіла перебуває у 8-й міській лікарні.

— Стан жінки середньої тяжкості. Це 41-річна мешканка Стебника Дрогобицького району. Зараз у хірургічному відділенні. Має забійні садна обличчя та підборіддя, втратила два пальці на лівій нозі, — кажуть медики.

Водієві загрожує до восьми років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Колишній даїшник в'їхав джипом у натовп людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути