вівторок, 16 липня 2019 05:40

Книжок закуплять менше

Для бібліотек України цьогоріч закуплять 677 460 книжок. На це з державного бюджету виділили 87 млн грн.

Перелік і кількість книжок, що закуповують для читалень, визначає Експертна рада Українського інституту книги. Свої пропозиції їм надіслало 151 видавництво, подали 3013 назв. Експерти визначили для закупів 557 найменувань від 79 видавництв.

— Зараз точаться дискусії щодо цьогорічного списку, — розповідає член експертної ради 32-річна Марія Семенченко. — Видавці пропонують запровадити поняття максимальної квоти — коли у жодного видавництва не можна закупити книг більше, ніж на 5 відсотків від загальної суми. Також обмежити участь російських видавництв, більше уваги приділяти ветеранській літературі.

Протягом тижня експерти вибирали книжки. Гортали, читали, вивчали. Часто обирали твори знаних авторів, які на слуху. Не мали переліку видань, що закуповували у минулі роки.

— На дрібні видавництва практично не звертали увагу. А саме такі створюють найцінніші книги, а не сотий раз перевидають Бальзака, — каже 30-річна Світлана Призинчук, засновниця київського сходознавчого видавництва "Сафран".

Торік для бібліотек купили 986,5 тис. книг вартістю 114,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Книжок закуплять менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути