Ексклюзиви
пʼятниця, 20 травня 2011 04:00

Книгарня "Сяйво" знову працюватиме

17 травня Господарський суд Києва повернув приміщення книгарні "Сяйво" до комунальної власності. Магазин, який не працював понад рік, знову відкриють.

— У кращому випадку розраховуємо потрапити всередину до нового року. Зараз там усе завалене та опечатане, — пояснює 45-річна Алла Лазуткіна, директор книгарні. — Ми виграли суд першої інстанції. Ще наші опоненти подадуть апеляцію, потім касацію. Суди — це дуже довгий механізм.

Крамниця площею 384 "квадрати" розташована у центрі столиці, на вул. Великій Васильківський, 6. У вересні 2009 року Шевченківська районна рада продала приміщення за заниженою ціною фірмі "Абріль-студіо".

— А потім вона перепродала приміщення іншим. Нас два рази викидали на вулицю. Це було торік 8 та 19 лютого. Зо 50 людей влетіли у магазин, все ламали. Під руки хапали та викидали. Мого заступника Аллу Решетнікову із кріслом на сніг викинули. Є акт судово-медичної експертизи про легкі тілесні ушкодження.

Металевими щитами нові власники заварили двері магазину. Книжки та речі забрати не дали.

— Усе вивезли бандити. Є такий Ростислав Корнієнко, директор фірми "Орфей-1". Упродовж року він був псевдодиректором "Сяйва". В інтерв'ю одній із газет сказав, що все на складах зберігається, — пояснює Алла Лазуткіна.

До продажу приміщення у книгарні працювали 25 чоловік. Зараз дев'ятеро звільнилися.

— Решта не хочуть. Трудові книжки лежать, зарплату вони не отримують, — каже Алла Анатоліївна. — Нас довели до істерики неможливістю доказати свою правоту і чесність. Витратили купу нервів. Я три тижні лікувалася у реабілітаційному центрі. Був період, коли надія затухала, тоді руки опускалися. Але такого, аби здатися та відступити — ні.

Зараз ви читаєте новину «Книгарня "Сяйво" знову працюватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути