пʼятниця, 17 серпня 2018 00:55

Клавдія Бризіцька отримала паспорт у 89 років

89-річна Клавдія Бризіцька із села Добромірка Збаразького району на Тернопільщині вперше отримала паспорт громадянина України. До цього ніколи не мала документа, який би засвідчував особу.

Клавдія Луківна неповнолітньою вийшла заміж. Паспорт у Радянському Союзі не оформлювала. Не пі­шла за українським документом і після розпаду СРСР. Пенсію й матеріальну допомогу не отримувала. Ніколи не голосувала. Її двоє дітей померли майже одразу після народження. Чоловік теж уже спочив.

— До нас звернулися її родичі, — каже начальниця Збаразького відділу міграційної служби Олександра Лабінська, 46 років. — Почала збирати необхідні документи для паспорта. Виявилося, що про Клавдію Луківну ніде немає достовірних даних. Імена з архіву й органів реєстрації актів громадянського стану були різні. Дати народження не збігалися. Сама жінка вже нічого не пам'ятає, говорить погано. Родичі теж мало що знали. Бо в житті бабусі був довгий період, коли вона зникла й ніхто не знав, де перебуває.

Інформацію про неї знайшла тільки в церковних записах (у храмову книгу зазвичай вписують дані про новонароджених, людей що вінчаються, померлих. — ГПУ). Паспорт зробили завдяки співпраці із місцевими органами влади.

Соціальні служби вирішуватимуть питання, на які грошові виплати відтепер може розраховувати жінка.

Зараз ви читаєте новину «Клавдія Бризіцька отримала паспорт у 89 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути