Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2010 02:45

Кияни до п'ятниці спали у светрах

— У квартирі холодно, ніби вікна відкриті. Підлога крижана, з крана тече ледь тепла вода, — каже киянка Вікторія Лебедєва, 24 роки. Вона живе у 9-поверхівці по вул. Героїв Дніпра, на масиві Оболонь. — Хата невелика, всього 16 "квадратів", у ній зазвичай тепло. А тут довелося спати вдягненою, у шкарпетках.

34-річний Олег Симоненко із просп. Героїв Сталінграда розповідає, що в квартирі кілька днів менше +15°C.

— Включив масляний нагрівач, почала зникати електрика. Певно, всі сусіди повмикали їх. Сплю в светрі. Сподіваюся, це ненадовго. Днями від батьків приїде жінка з 2-річною дитиною.

У вівторок дві теплоенергоцентралі (№ 5 і 6) припинили опалювати домівки киян. Вони гріють воду для всього Лівобережжя та півночі Києва. Державна компанія "Київтрансгаз" перестала постачати газ "Київенерго". Та володіє теплоенергоцентралями і дає тепло в будинки.

— Це не перше зниження тиску газу. Після попереднього випадку "Київенерго" погасило частину боргу. Потім знову не оплачувало рахунків, — каже прес-секретар "Київтрансгазу" Олена Мостицька. — Інші методи не діють.

У "Київенерго" кажуть, столиця заборгувала їм 1,8 млрд грн. Із цієї суми міська влада повинна проплатити енергетикам 1 млрд грн. Голова столичної міської адміністрації Олександр Попов каже: що до кінця тижня місто віддасть цей борг.

— Зараз нам повернули колишні обсяги газу. Енергетикам потрібен час, аби забезпечити необхідну температуру теплоносія. Кияни відчують повноцінне тепло у квартирах не раніше четверга, — каже у середу Юрій Гладишев, головний інженер "Київенерго".

Компанія припускає, що такі перебої можуть повторитися взимку.

За останні дні у країні від морозів померли двоє людей. 28 листопада у лікарні в селі Дар'ївка Білозерського району Херсонщини від переохолодження загинув 48-річний чоловік. Зі слів лікарів, він був безхатько. У селі Голосків Летичівського району на Хмельниччині 29 листопада зранку за 5 м від дороги знайшли мертву 33-річну жінку. В сільраді кажуть, вона була вдягнена дуже легко, в короткій спідниці. Розповідають, покійна випивала.

Зараз ви читаєте новину «Кияни до п'ятниці спали у светрах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути