пʼятниця, 02 вересня 2016 00:05

Кіт збирає гроші для військових

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.verge.zp.ua
  Катерина Стрижевська із Запоріжжя  для кота ­­Макса вишиванку й шаровари перешила  із дитячого костюма
Катерина Стрижевська із Запоріжжя для кота ­­Макса вишиванку й шаровари перешила із дитячого костюма

— Кота підібрала на смітнику — підкинули до санаторію на острові Хортиця. Кудлатий, шерсть звалялася. Думала, то кішка. Вдома вимила у ванній і вирішила постригти. Але поранила. Бігом у салон. Там його достригли й зашили рану. "Ваш кіт у порядку, ще своїми шрамами вихвалятися буде", — сказали. "Як кіт?" — питаю. — "Ну, кішка, з яйцями", — розповідає 32-річна Катерина Стрижевська із Запоріжжя. Її 14-річний кіт Макс збирає на вулиці гроші для військових.

Катерина одягає Максові вишиванку й шаровари. Перешила їх із дитячого костюма. За два роки навчила тварину виконувати команди "дай лапу", "сидіти", "лежати", "голос".

— Ми буваємо на всіх ярмарках, брали участь в телешоу "Україна має талант". На виставах кіт водить машину, ­ходить по планках, стрибає по ­стільцях. На вулиці збирає ­гроші для наших ­військових. За день має від 70 до 160 гривень. Їх віддаємо до волонтерського центру. За ці гроші дівчата закуповують матеріал для маскувальних сіток, — каже. — Зараз учу його відгукуватися на слова "Слава Україні!" Поки що нявкає під настрій. Макс — дуже розумний. Якось підійшли люди й попросили дати кота для в'язки. Хотіли мати вчених котиків. Та він кастрований.

На свята і в прохолодні дні Катерина Стрижевська вигулює кота в камуфляжному костюмі.

— У нього є гардеробна, — продовжує. — Страшенно любить одягатися. Сам лапи дає, щоб рукава натягувати. Любить камуфляжку. Для нього дитячу військову машинку обмотали маскувальною сіткою на рамі. Сидітиме на ній, доки не прожену. Його дратує електронна музика. Тоді ховається в машину і б'є хвостом. Обожнює симфонічні мелодії.

Кота годують двічі на день. Тварина їсть вівсянку з курячими головами чи субпродуктами, п'є бульйон. Щомісяця на харчі Катерина витрачає 50 грн. Крім Макса, тримає ще шістьох котів і чотири кішки.

— Сусіди часто забігають подивитися на котячу виставу. Презенти їм приносять. Прошу не купувати сухий корм. Не можна давати його кастрованим котам. Він розвиває сечокам'яну хворобу. Це те саме, що ми будемо щодня їсти чипси й сухарики.

Катерина Стрижевська працює в архіві обласної клінічної психлікарні. На день кота закриває у квартирі.

— Від кота тільки одна шкода — їсть вазони. В одну кімнату знесла всі. Але коли поливаю їх, Макс пробирається потай, як Девід Коперфільд (американський ілюзіоніст та гіпнотизер, відомий своїми видовищними фокусами та трюками. — ГПУ). Якось з'їв фінікову пальму і монстеру аж до корінця, — згадує. — Їсти починав із листочків. Потім взявся за мамину драцену. Відтоді заборонена кімната під замком.

Зараз ви читаєте новину «Кіт збирає гроші для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути