Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2012 07:45

Кірєєв на суд одягнув рожеву сорочку

У вівторок відбулося перше судове засідання у справі про побиття 45-річного Андрія Саламатова, працівника стадіону "Динамо". Під час матчу з львівськими "Карпатами" 7 серпня торік він намагався зняти з трибуни банер з портретом Шухевича. Його побили футбольні фани "Динамо". В груповому хуліганстві звинувачують киянина 28-річного Андрія Коренівського.

О 14.25 до зали столичного Печерського суду заходить суддя 31-річний Родіон Кірєєв. Він торік засудив екс-прем'єра Юлію Тимошенко до семи років ув'язнення.

— Это была спланированная провокация, — каже Андрій Саламатов. — В цей день арештували Юлію Тимошенко. Ми знали, що щось станеться.

Потерпілий на матчі був без розпізнавальної накидки. Говорить, йому не встигли видати.

— Банери із зображеннями катів та військових злочинців Бандери і Шухевича висіли у фанатському секторі "Карпат". Продукцію рекламного чи політичного характеру на стадіон проносити заборонено. Я пішов їх зривати. Не вийшло. Коли розвертався, побачив, що до мене біжать чоловік 30 "динамівських" фанатів. Відчув спершу два одночасних удари по ногах та в спину. Наступний раз вдарили по затилку, і я втратив свідомість, — розповідає.

Саламатов упізнав одного з тих, хто до нього біг. Це був Андрій Коренівський.

— Знаю його, бо він постійно на матчі свої барабани та мегафони через мене тягав, — витирає чоло носовою хустинкою. В залі спекотно. — За гроші київського "Динамо" під виглядом уболівальників "ультрас" націоналістичні профашистські організації "Патріот України", "Тризуб" возять бойовиків, які б'ють людей. Так було 9 травня у Львові, коли били пенсіонера. Є відео, це він і його друзі, — показує на Коренівського.

Обвинувачений свою провину визнає, розкаюється. Каже, що дійсно вдарив ногою по нозі Саламатова.

— Чому ви вдарили? — запитує Кірєєв. Говорить тихо, в нього сіпається праве око. Під мантією видно яскраво-червону краватку та рожеву сорочку.

— Якесь звірине відчуття. Не можу пояснити, — червоніє Коренівський. — Вчинок Саламатова міг спричинити конфлікт між фанатами "Динамо" та "Карпат". Я хотів цього не допустити. Думав, що то банер футбольного клубу. Не бачив, політичний він чи ні, — говорить російською.

Наступне засідання, де заслухають свідків, призначили на 31 березня. Якщо обвинуваченого визнають винним, йому загрожує чотири роки в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Кірєєв на суд одягнув рожеву сорочку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути