четвер, 03 вересня 2009 07:54

"Кінґс Кепітал" визнали банкрутом

Господарський суд Києва визнав банкрутом фінансову компанію "Кінґс Кепітал".  Компанію ліквідують.

У п"ятницю мають зібратися вкладники. Вони хочуть звертатися до суду, аби їх визнали кредиторами компанії та повернули гроші.

"Кінґс Кепітал" було створено 2006-го. Інвестори розповідають, що вкладали гроші в кредитні спілки "Тринадцята зарплата", "Бізнес і партнерство" та всеукраїнську громадську організацію "Духовність і благополуччя". Гроші інвесторів переходили до товариства "Кінґс Кепітал", яке мало домовленості з цими спілками. На отримані гроші "Кінґс Кепітал" купувала й перепродувала землю під Києвом, вкладала виручені кошти в господарську діяльність. Вкладники щомісяця отримували 3% від суми. Якщо давали гроші на рік, то одержували 42%. Восени 2008-го "Кінґс Кепітал" призупинила виплати. 7 листопада міліція порушила кримінальну справу за шахрайство проти компанії. Завели також справу на керівника організації Олександра Бандурченка. Його затримали й посадили в слідчий ізолятор. Виплату відсотків припинили остаточно. У березні 2009 року міліція заарештувала майно фінансової групи. Нарахувала близько 6 тис. договорів вкладників із "Кінґс Кепітал". Найменша сума вкладу — 2500 грн, найбільша — 555 тис. грн.

Зі слів начальника столичної міліції Віталія Яреми, люди загалом вклали в "Кінґс Кепітал" понад $100 млн. "Тобто, це більше, ніж "Еліта-центр", — зазначає він. Ярема каже, що переважна більшість громадян, які здавали кошти, є прихожанами церкви "Посольство Боже". Цю церкву заснував Сандей Аделаджа, прихильник столичного мера Леоніда Черновецького.

Зараз ви читаєте новину «"Кінґс Кепітал" визнали банкрутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути