вівторок, 04 липня 2017 07:15

Кіборга Донецького аеропорту підірвали у столиці

Серед загиблих — 31 випадок смерті не в бою.

3 червня

Віталій КАЛІБАБА, 40 років, із села Степанівка Менського району на Чернігівщині помер від раку. Розвідник 2-го батальйону "Горинь". З весни 2015-го понад рік воював на Луганщині, переніс контузію. Удома виявили рак. Залишилися дружина та син.

4 червня

У місті Корець на Рівненщині на мотоциклі розбився десантник 25-річний Микола СИЛІН із села Копитів Корецького району. Капітан 95-ї бригади ЗСУ. Отримав орден "Народний герой України". Залишилися батьки.

Олексій ЧИСТЯКІВ, 42 роки, із Горностаївки Херсонської області вчинив самогубство в зоні АТО. Механік-водій розвідувальної роти у 28-й бригаді. Залишилися батько та сестра.

6 червня

Любомир СТЕФАНИЦЯ, 51 рік, із міста Мостиська на Львівщині помер від хвороби серця. Служив у десантних військах.

7 червня

33-річного Євгена КОРНІЧЕНКА з Харкова знайшли вбитим на буд­майданчику. Воював в АТО два роки у 81-й бригаді ЗСУ. Залишився батько — інвалід III групи, колишній військовий.

8 червня

Микола СИДОРЧУК, 1993 року народження, із села Малі Вікнини Збаразького району на Тернопільщині, жив у Києві. Загинув на станції метро. Справу порушили щодо умисного вбивства і самогубства. Старший лейтенант, командир взводу 101-ї бригади охорони Генштабу.

9 червня

У Бахмутському районі на Донеччині помер 21-річний Вадим ПОЛОЗОВ із міста Тростянець на Сумщині. Підписав контракт на службу у частині В0934 у червні 2016-го. Залишилися батьки та молодша сестра.

Олега БАБЕНКА, 33 роки, із міста Червоноград на Львівщині вбило струмом на виробництві. Понад рік воював в АТО старшим механіком танкової роти 128-ї бригади ЗСУ. Залишилися дружина та двоє дітей.

10 червня

Віктор СВЕНТИК, 47 років, із селища Мар'янівка Горохівського району на Волині помер від серцевого нападу на Старичівському полігоні. Мобілізований 2015‑го. Залишилися дружина, доньки, онуки.

11 червня

Олексій КАЗАКОВ, 23 роки, з Мелітополя Запорізької області помер від струму під час перевірки ешелону з військовими. Старший лейтенант, командир взводу 55-ї бригади зв'язку. Залишилися батьки та сестра.

Володимир ТКАЧЕНКО, 43 роки, із Кропивницького. На фронт пішов добровольцем 2014-го. Двічі лікував контузії. Вдома знайшли пухлину мозку. Її видалили, але за рік повернулася. Залишилися дружина та двоє дітей.

12 червня

Володимир "Товстий" ВЛАСЕНКО, 1977 року народження, з Києва помер від серцевої недостатності. Служив у батальйоні "Айдар". У грудні 2015-го ампутували ногу — розірвалася граната під селищем Новгородське на Донеччині. Залишилися дружина та дві доньки.

14 червня

Іван МИХАЙЛОВ, 25 років, із села Першотравневе Овруцького району Житомирської області загинув від кульового поранення в голову поблизу міста Новогродівка Донецької області. Залишилися матір, старша сестра й молодший брат.

16 червня

Максим БАЧИНСЬКИЙ із Дніпра, колишній боєць 25-ї бригади, зник 16 червня. ­Телефоном повідомив, що з ­кимось посварився щодо сепаратизму і їде додому потягом Одеса — ­Кос­тянтинівка. Родичі знайшли 21 червня у морзі міста Верхньодніпровськ. Припускають, чоловіка побили й скинули з потяга біля села Дубове. Залишилися мати та брат.

17 червня

Олег СТОВБОВЕНКО, 23 роки, зі ­Снігурівсь­кого району на Мико­лаївщині. Жив у Миколаєві. Помер від серцевого нападу під час навчань в АТО. Залишилися батьки і двоє братів.

18 червня

Василь ДУБЕЙ, 48 років, зі Снятина на Івано-Франківщинці, жив у Коломиї. Полковник СБУ, учасник АТО. Помер від ураження струмом.

20 червня

Володимир ФЕДОРЧУК, 52 роки, з міста Підгайці на Тернопільщині загинув, рятуючи 14-річного вихованця, якого закрутило у вир у Дністрі. Обидва потонули. Учасник АТО. Залишилися дружина, двоє дорослих дітей, онуки.

21 червня

Володимир ХРОЛ, 20 років, із села Волинка Сосницького району на Чернігівщині, помер за невідомих обставин. Служив у 92-й бригаді ЗСУ.

22 червня

Антон ДОРОСЕВИЧ, 25 років, із села Іванівка Очаківського району на Миколаївщині загинув, рятуючи 3-річну доньку. Впала у каналізаційний люк. Головний старшина, служив у 73-му морському центрі спецоперацій. Залишилися мати й донька.

Дмитро СМИРНОВ, 37 років, з ­Києва упав з 9-го поверху. Командир 12-го батальйону "Київ" у 72-й бригаді ЗСУ. На фронті з 2014-го. Залишилася дружина й дитина.

57-річного Сергія "Вікінга" ­ОЛІЙНИКА вбили у центрі Києва. Заступився за сина й отримав ножові поранення в серце. Капітан, начальник розвідки 1-го батальйону 14-ї бригади ЗСУ. Засновник Всеукраїнської профспілки ветеранів АТО і волонтерів. Залишилися дружина, син.

24 червня

Олександр "Рижий" МИХАЙЛОВ, із міста Синельникове на Дніпропетровщині. Гранатометник 43‑го батальйону "Патріот". Три роки воював, повернувся у травні. Залишилися мати та сестра.

25 червня

Роман СКАЧКО, 1962 р. н. із села Черемхів Коломийського району Івано-Франківщини. Обставини смерті невідомі. Демобілізований з 128-ї бригади ЗСУ.

26 червня

Юрій "Наум" ПОМАЗАН, із села Чупахівка Охтирського району на Сумщині загинув унаслідок нещасного випадку в АТО. Подробиці невідомі. Жив на Харківщині. Служив у 36-й бригаді морської піхоти. Залишилися дружина та донька.

Надя МОРОЗОВА, 23 роки, із селища Окни на Одещині загинула під Волновахою. Служила у 59-й бригаді ЗСУ. Залишилися батьки та 4-річний син.

27 червня

Максим ­ШАПОВАЛ, 38 років, із Вінниці, жив у Києві. Загинув внаслідок теракту — вибуху авто. Полковник, командир загону розвідки при Міноборони. Був командиром групи спецпризначення, яка звільняла Донецький аеропорт. Залишилися мати, вітчим, дружина та двоє дітей.

Юрій ВОЗНИЙ, 41 рік, із Житомира загинув від підриву авто у Костянтинівському районі на Донеччині. Полковник, керівник відділу Департаменту контррозвідки СБУ. Залишилися дружина і троє дітей, найменшому — місяць.

Ігор "Адамович" ДОМІН, 51 рік, з Ірпеня на Київщині помер від хвороби. Служив у 128-й бригаді ЗСУ.

Володимир ОСАДЧИЙ, 54 роки, з Кременчука на Пол­тав­щині. Учасник АТО загинув під ­колесами авто 20-річного ­водія.

28 червня

Олександр ПОПОВ, 39 років, із села Кобзарці Снігурівського району Миколаївщини. Жив у Миколаєві та Одесі. Помер від Волновахою. Старшина, головний сержант 1-ї роти й 28-ї бригади ЗСУ. Залишилися дружина та троє дітей.

29 червня

Леонід ГЕРАСИМЧУК, 36 років, із села Майдан Дубенського району Рівненщини. Жив у Дубно. Помер від серцевого нападу в АТО. Сапер, мостовик центру дорожнього забезпечення, в/ч А1519. Залишилися дружина, 9-річний син та донька, 8 років.

Зараз ви читаєте новину «Кіборга Донецького аеропорту підірвали у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути