четвер, 06 січня 2011 07:45

Катер "Умань" затонув у Севастополі

У Севастополі в Стрілецькій бухті пішов на дно ракетний катер Р-260 "Умань" Військово-морських сил України.

Судно мало бортовий номер U152. Сягало завдовжки 38,6 м, завширшки 7,6 м. Його списали 2008 року і продали на брухт. Тоді ж сталевий корпус відбуксирували до причалу приватної фірми, яка ріже кораблі. Наприкінці 2010 року катер був пришвартований там. Але у перші дні 2011-го затонув. Глибина у тому місці — близько 10 м.

— Катер Р-260 був збудований у 1960-х, мав із озброєння гармати і дві пускові ракетні установки "Терміт", — розповідає військовий історик Андрій Баричевський. — На трьох дизельних двигунах дальність плавання була 1450 миль. Не боявся п'ятибального шторму. Екіпаж був 25 людей. Коли ділили Чорноморський флот, його 30 грудня 1995 року передали Україні. Тоді й з'явилася назва "Умань".

В Умані про загибель однойменного судна не знають. У міській раді "ГПУ" розповідають, що Україна продала цей корабель чотири роки тому Грузії. Що сталося із катером, не знають.

— Нам невідомо, що він потонув, — каже заступник уманського мера Петро Паєвський, 58 років. — Якщо це справді так, то це велика прикрість для міста.

Зараз ви читаєте новину «Катер "Умань" затонув у Севастополі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути