Ексклюзиви
вівторок, 12 січня 2016 05:40

Катер Леоніда Брежнєва затонув за п'ять хвилин

В Одеському морському порту 8 січня затонув катер "Буревісник". Пішов на дно за 5 хв., кажуть очевидці. Його надавали радянським віп-персонам для морських прогулянок. Колись на ньому катався керівник Радянського Союзу Леонід Брежнєв. У соціальних мережах виставляють фото, де він на катері з жінками.

— Прикордонні війська списали судно 1991 року. Його хтось купив і відтоді воно було у приватній власності. Ним не каталися. Катер стояв у порту з іншими військовими суднами й раптово потонув, — розповідає одеський військовий Олексій Доскато.

Спочатку власником катера став відставний полковник КДБ, кажуть у прес-центрі Військово-морських сил. Згодом продав його працівнику Служби безпеки України.

Судно побудували для загону спецпризначення морських Прикордонних військ Радянського Союзу. Його використовували для зв'язку. На кораблі була одна з найнадійніших у 1970 роки радіостанцій "Рейд-1". Корпус судна виготовлений з тришарової деревини.

Зараз ви читаєте новину «Катер Леоніда Брежнєва затонув за п'ять хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути