Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2012 00:30

Кароль, Ньютон і Козловський виступили біля зруйнованого будинку культури

Автор: Фото: Святослав ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ
  Жителі селища Буроз у Совєтському районі міста Макіївка на Донеччині на концерті українських співаків біля зруйнованого будинку культури імені Кірова. Кажуть, не вірили, що зірки там зможуть виступити
Жителі селища Буроз у Совєтському районі міста Макіївка на Донеччині на концерті українських співаків біля зруйнованого будинку культури імені Кірова. Кажуть, не вірили, що зірки там зможуть виступити

Рекордна кількість людей зібралися 8 вересня на свято до Дня фізкультури в Макіївці на Донеччині, що організував меценат, президент Фонду волонтерів України Тимофій Нагорний і спортивний рух "Стріт Воркаут". Понад п'ять тисяч людей прийшли в цей день у найбільш занедбаний район міста, який знають за найнижчим рівнем життя населення і розвиненою злочинністю, повідомляє міліція. Вона стежила за порядком.

Свято стало яскравіше саме тому, що відзначали його у цьому місці, хоча за збігом обставин кілька разів змінювали різні майданчики, за словами 43-річного Тимофія Нагорного, який балотується в народні депутати від цього округу.

Зруйнований будинок культури ім. Кірова, біля якого відбувався концерт, руїни і занедбані вулиці не налякали відомих артистів, друзів мецената Нагорного. Серед них були Тіна Кароль, Міка Ньютон, Олексій Кузнєцов, Віталій Козловський, Матіас і Рената. За їхніми словами, заради Тимофія Нагорного вони могли б виступати де завгодно.

— Тимофій наш друг. Якби можна було взяти й перерахувати людей, яким він допоміг, не вистачило б і кількох годин. Більшість його вчинків абсолютно безкорисливі. Він просто щиро вірить, що допомагати — його покликання. Тому, коли він запрошує на свої заходи, я погоджуюся з радістю. Адже знаю, що і це він робить від душі для інших, не для себе, — розповідає 27-річний Віталій Козловський.

А Тіна Кароль, 27 років, у свою чергу, побажала відомому меценату перемоги:

— Я не знаю іншого міста, де так яскраво святкували б День фізкультури. Я дуже люблю спорт і абсолютно підтримую ініціативу Тимофія. У Макіївці я вперше, мені подобається. Процвітання місту та городянам. А про Тимофія хочу всім сказати, що на цю людину можна покластися. Він підтримає та прийде на допомогу. Не забуде про прохання і за можливості зробить навіть більше, ніж його просять. Щиро бажаю йому перемоги. Від усієї душі.

Концерт для місцевих став несподіванкою, бо більшість не вірили, що артисти справді доїдуть до селища Буроз у Совєтському районі. Тепер його знають не тільки як "головне кладовище" Макіївки, але і як місце відродження міста. Нагорного жителі зустрічали оваціями та обіймами, брали автографи й висловлювали свою повагу видатному земляку. Один батько навіть протягнув Тимофію 2-місячного сина:

— Подержите на руках, чтобы был таким добрым и сильным, как вы.

Нагорний хоч і радий, що захід минув успішно, але щодо найближчого майбутнього не має ілюзій:

— Роботи дуже і дуже багато, але ми до неї готові. Ми розробили стратегію та працюватимемо на результат. У мене немає грошей і адмінресурсу, але у мене є друзі та любов жителів 55-го округу. Я дуже вдячний артистам, які приїхали подарувати моїм землякам цю радість і добро! Особлива подяка Денису Мініну та руху "Стріт Воркаут", які зробили тут, у Макіївці, своє неймовірне спортивне шоу і своїм прикладом показали, що наше тіло, сила духу, розум та наш розвиток — у наших руках, — говорить Нагорний.

— Я народився тут, у селищі Буроз 1969 року, працював тренером з бодибілдингу в цьому зруйнованому клубі, — продовжує Нагорний і вказує на руїни колишнього осередку культури з назвою БК ім. Кірова, де відбулося його шоу. — Всі тут знають, що я з простої багатодітної сім'ї, в якій було 10 дітей. І мені боляче бачити, як змінилося моє рідне селище. Тут немає навіть світла, тому працював генератор. Діти, які народжуються в таких селищах, повинні мати майбутнє, вони мають жити не гірше за інших.

Зараз ви читаєте новину «Кароль, Ньютон і Козловський виступили біля зруйнованого будинку культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути