Ексклюзиви
четвер, 16 липня 2020 00:15

Карантин у Києві може тривати ще півтора року

Адаптивний карантин у Києві може тривати до кінця 2021 року, якщо кількість хворих на коронавірус не зменшуватиметься.

— У місті стабільно високі показники захворюваності. Про послаблення не йдеться, — каже керівник столичної Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Олег Рубан, 47 років. — Цифри не тішать. За таких умов на карантині будемо ще півтора року. Точніші терміни визначимо після 31 липня.

Довготривалий карантин підірве економіку міста.

— Навіть для масштабніших епідемій півтора року простою, то занадто, — говорить економіст 47-річний Андрій Новак. — За словами Віталія Кличка, за час карантину бюджет столиці недоотримав майже 25 мільярдів гривень. Страшно рахувати, скільки грошей може ще втратити за півтора року обмежень. Місто не розвиватиметься, втрачатимемо інвестиції, люди залишатимуться без роботи. Відновлення економічних втрат — важкий і тривалий процес.

Карантин пом'якшують, якщо кількість інфікованих менша 50 на кожні 100 тисяч населення. Зараз в Україні цей показник — 62.

— Внесли пропозицію збільшити критерій — до 55 хворих на 100 тисяч населення, — говорить міністр охорони здоров'я Максим Степанов, 44 роки. — Якщо буде більше недужих, перебуватимемо у "червоній" зоні, менше — у "зеленій" (громадян країн із "червоної" зони не впускає вільно до себе більшість держав світу. — ГПУ).

На 15 липня в Україні інфекцію підтвердили у 55 607 людей. Вилікувалася 28 131 особа, померли — 1427. Найбільше хворих у Львівській області та Києві — 7425 та 6497 відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Карантин у Києві може тривати ще півтора року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути