середа, 10 лютого 2010 22:41

Із "Правексбанку" винесли півмільйона

У Харкові двоє чоловіків у масках пограбували відділення "Правексбанку". Винесли всю виручку за день.

Фінустанова на вул. Данилевського, 22 розташована в центрі міста, на першому поверсі житлової 6-поверхівки. Грабіжники під"їхали о 17.30.

— Погрожували працівникам зброєю. Витягли кувалду, розбили нею скло кабінки касира. Забрали всі гроші, — розповідає Валентин Фесюнін із Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області.

— Це сталося миттєво, — розводить руками Олена. Працює у фінустанові. — Ми натиснули на тривожну кнопку, а вони вже побігли. А як ми, безоружні, будемо їх зупиняти?

Забрали, за даними міліції, близько 100 тис. грн. За неофіційною інформацією, грошей було набагато більше — близько 500 тис. у національній валюті, а ще долари та євро.

У місті оголосили план "Перехват". Але ніхто на вулиці не бачив, яким авто поїхали грабіжники.

— У цьому місці безліч машин, — каже Ірина Онопрієва, що живе в сусідньому будинку й часто вигулює тут собаку, — Ніхто на них уваги не звертає.

Того ж дня, у вівторок вранці, чоловік у чорному одязі та марлевій пов"язці ввірвався до відділення Ощадбанку по вул. Маршала Бірюзова в Полтаві. Вигукнув: "Гроші на стіл!". Вистрелив угору зі стартового  пістолета. Із нього можна вбити людину, якщо вистрілити впритул.

— Він почув, як працівниця банку ввімкнула тривожну кнопку і вибіг, — говорить Юрій Сулаєв з обласної міліції.

У банку були люди. Усі налякалися, але ніхто не постраждав. Припускають, що грабіжник сховався у приватному секторі неподалік відділення.

Торік на банки в Україні нападали 204 рази. Позаторік — 103. 2009-го грабіжники винесли 2 млн грн. У той час як працівники банків шляхом махінацій присвоїли 450 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Із "Правексбанку" винесли півмільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути