Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2016 00:00

Із храму викрали ікони

Пограбували православну церкву Московсього патріархату в селі Цибулівка Тростянецького району на Вінниччині вночі 11 грудня. Злодії вирубали бокові двері. Винесли п'ять старовинних ікон.

— Зранку паламар підійшов до дверей, а вони сокирою розрубані. Забіг у храм, а там все повалено. У вівтаря ікон немає. Одразу подзвонив нам. Батюшка, як почув, аж заплакав. П'ять років тому цю церкву обкрадали. Вирізали з рами образ Святого Пантелеймона. Тоді прихожанка їздила в Почаїв і купувала іншу ікону, — говорить дружина священика 49-річна Наталія Чопик. — Зараз подібних пограбувань буде багато. Владика з Рівненської області навіть жалобу писав президентові. Щоб зупинили пограбування. Бо відеокамери й сигналізація є. А видно такі спеціалісти, які нічого не бояться.

Ікону Олександра Невського злодії вирізали з фурнітури. Інші забрали з рамами.

— Може б, поліція і знайшла кого по гарячих слідах. Але церква стоїть на горі. Там поряд ніхто не живе. Немає свідків, — говорить секретар сільради Любов Усатюк, 50 років. — Місцеві хлопці на такий злочин не пішли б. Заїхали чужі. Знали, що брати і куди його можна здати.

Зараз ви читаєте новину «Із храму викрали ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути