пʼятниця, 02 червня 2017 07:06

Із голови Леніна створили "павука"

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  Голова пам’ятника Леніну, що стояв навпроти Бессарабського ринку, стала частиною художньої композиції. Двигун від мопеда і підставки приварили дніп­ровські ковалі
Голова пам’ятника Леніну, що стояв навпроти Бессарабського ринку, стала частиною художньої композиції. Двигун від мопеда і підставки приварили дніп­ровські ковалі

Дніпровські ковалі приєднали двигун від мопеда до голови Володимира Леніна. Це частина пам'ятника, знесеного на Бессарабській площі 2013-го. Арт-об'єкт подібний до павука. Ідея належить депутату Київради 38-річному Юрієві Дідовцю. Він зберігає його в офісі компанії "Український адвокат" на просп. Георгія Гонгадзе, 32в.

Вождь без вух, носа, рота, з одним виколотим оком стоїть на металевих підставках.

— Коли пам'ятник звалили, він упав на голову. Вгруз у землю на півтора метра. Забрали голову через кілька годин, привезли сюди. 100-кілограмову брилу заносили п'ятеро чоловіків, — пригадує Юрій Дідовець. — Вважаємо цей арт-об'єкт своєю власністю. Адже пам'ятник розбили на шматки, це вже не цілісне майно. Продавати його не збираюся. Повернути місту нас не змусять навіть через суд, бо сплив термін позовної давності.

Керівник Українського інституту національної пам'яті 39-річний Володимир В'ятрович вважає, що голову найвищого пам'ятника Леніну треба перенести в музей тоталітарного режиму на ВДНГ.

— Вождь на Бессарабці простояв 67 років. Для київської громади — це значимий об'єкт. Саме з нього почалася хвиля "ленінопаду". Вестимемо переговори про передачу частини пам'ятника до музею, — каже В'ятрович.

У КМДА заявили, що до вождя на Бессарабці жодного стосунку не мають. На момент повалення пам'ятник не перебував на балансі міста.

Зараз ви читаєте новину «Із голови Леніна створили "павука"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути