пʼятниця, 23 вересня 2011 05:45

Іван Мендель помер на конкурсі вареників

20 вересня на центральному кладовищі міста Токмак Запорізької області поховали 77-річного Івана Менделя. Він помер на конкурсі з поїдання вареників, який влаштували на день міста у неділю.

— У нього сьогодні мав бути день народження, — розповідає після похорону Валентина Миколаївна з міського будинку культури, прізвище не називає. — У неділю вранці була концертна програма, традиційний осінній ярмарок та конкурс з варениками. Кожному в тарілку клали по вісім маленьких. Мендель першим з'їв. Люди збоку бачили, що він їх не жував, а поковтав. Получив приза — сметану. Пішов за угол і вирвав. Потім йому стало зле, впав і помер. Коли зробили розтин, виявилося, що піщевод розширився і ці вареники йому перекрили трахею чи шо.

Івана Григоровича поховали біля дружини, яка померла 25 років тому. Він жив із донькою Тамілою у приватному будинку, мав сад на 15 соток.

У будинку культури кажуть, Іван Мендель був активним. На всіх святах танцював та співав, виступав у клубі ветеранів. До пенсії працював слюсарем на заводі ім. Кірова.

— Два рази на рік відпочивав у санаторіях, часто їздив у Київ. Любив розповідати про війну, як тоді колоски збирав і пас корів, — говорить сусідка 69-річна Галина Табанюк.

Вареники для конкурсу купували в супермаркеті. Усі були з картоплею.

Міліція не порушувала кримінальної справи за фактом смерті, вважає, це був нещасний випадок.

Зараз ви читаєте новину «Іван Мендель помер на конкурсі вареників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути