вівторок, 19 червня 2012 05:30

Іноземця побили за кричалку "Франціє, вперед"

Під час перегляду матчу Франція — Україна у тернопільській фан-зоні побили 27-річного Лянрі Лямота. Коли французи забивали голи, він радів та вигукував "Франціє, вперед".

— Моя любов до України поменшала. Зараз маю бажання зателефонувати у французьке посольство. Напевне, ще й заяву в міліцію напишу.

Розмову з французом перекладає його друг-тернополянин Костянтин Бібік. Вони разом дивилися гру на центральному міському стадіоні.

Напередодні матчу француз купив у супермаркеті російський прапорець і переставив місцями кольори, щоб вийшов французький. У магазині "Адідас" за 140 грн придбав кепку з надписом "Франція".

— Після першого голу, коли Лянрі почав вигукувати "Франціє, вперед", ззаді матюкалися та кричали, щоб він сів. Після другого голу підскочив якийсь хлопець і давай кулаками розмахувати, — розказує Бібік.

— Я навіть не побачив, як усе сталося. Відчув, що вдарили, потім почали штовхати, зірвали з голови кепку, — француз на собі показує удар у щелепу. — Міліція хоч і відтягнула хлопця від мене, але не затримала і мою кепку в нього не забрала. Дехто з людей йому аплодував. Один місцевий журналіст фотографував мене і показав середнього пальця.

Міліція порадила іноземному фанові піти зі стадіону. Йому вивихнули пальця на руці.

Лямота з передмістя Парижа, живе в Тернополі майже півроку. Працює менеджером у міжнародній науково-дослідній компанії.

55 000

іноземних уболівальників відвідали Україну впродовж тижня Євро-2012, підрахували в громадській організації "Євро-патруль". Вони обдзвонювали туроператорів, готелі, з'ясовували кількість туристів, які приїхали на футбол. У Міністерстві внутрішніх справ кажуть, до України прибули 72 тис. іноземних фанів. Полічили всіх, хто перетнув український кордон.

 

Напередодні матчу Англія — Швеція біля стадіону "Олімпійський" у Києві зібралися близько 17 тис. шведських уболівальників. Семеро з них випорожнилися на газоні за 50 м від воріт стадіону. Коли дерево неподалік оточили ще з десяток шведів і потічок сечі почав стікати на дорогу, кілька міліціонерів підійшли до іноземців і показали їм у бік туалетів.

Зараз ви читаєте новину «Іноземця побили за кричалку "Франціє, вперед"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути