пʼятниця, 09 листопада 2012 06:15

"Іменні квитки на крадіжки в потягах не вплинуть — як крали, так і крастимуть"

Автор: фото з сайта www.finance.obozrevatel.com
  Павло Мельник: ”Введення іменних квитків полегшить державі розшук людей. Бо всі шляхи контролюються — автомобільні та морські поїздки за межі країни, авіаційні, тепер ще й залізничні”
Павло Мельник: ”Введення іменних квитків полегшить державі розшук людей. Бо всі шляхи контролюються — автомобільні та морські поїздки за межі країни, авіаційні, тепер ще й залізничні”

Із 1 січня 2013 року залізничні квитки продаватимуть за документами, що засвідчують особу. Це може бути внутрішній або закордонний паспорт, посвідчення водія, військовий чи студентський квитки тощо. Таким чином хочуть запобігти спекуляціям серед касирів і провідників, пояснюють в "Укрзалізниці". Продавали квитки без посвідок із листопада 2007 року.

— Зараз можна купити квитки і перепродати дорожче, чим спекулянти і займаються, особливо перед великими святами. У такі дні людям терміново потрібно їхати і вони готові платити більше. Бо на іншому транспорті, наприклад літаком чи автобусом, було б ще дорожче, — каже 33-річний Павло Мельник, аналітик консалтингового агентства "МПП-консалтинг". — Але з введенням іменних квитків спекуляцію побороти не вдасться. У нашій країні вона всюди, тому знайдуть, як із паспортами працювати. Уникнути спекуляцій зможуть тільки, якщо залізничники самі цього захочуть. Наприклад, установлять тотальний контроль кас. Аналізуватимуть, чому одна людина повертає або продає в певні пікові дні більше квитків, ніж інші. І почнуть їх перевіряти. Але питання в тому, чи потрібна нашій залізниці прозорість.

Чи може нашкодити передача своїх даних касиру?

— Введення іменних квитків полегшить державі розшук людей. Бо виходить, що всі шляхи контролюються — автомобільні та морські поїздки за межі країни, авіаційні і внутрішні, і зовнішні. Тепер залізничні зможуть контролювати ще на етапі придбання білету. За кордоном ця система працює не один рік.

Чи є порушенням прав і свобод людини подібний контроль?

— Звичайну людину ніхто не контролюватиме. Автоматична система видаватиме інформацію лише з приводу тих, які мають якісь порушення. Наприклад, силові структури розшукують підозрюваних. Або є судові позови, непогашені кредити чи виконавча служба шукає, і так далі. Система покаже, що ось є людина, яка значиться в списку такому-то. Ось він купив квиток, завтра їде в такому-то потязі.

Іменні квитки вплинуть на зменшення крадіжок у потягах?

— Ні — як крали, так і будуть красти. Наприклад, зникла валіза, і невідомо хто її взяв. У потязі 12 вагонів, у кожному 72 особи. Це майже тисяча людей. Ніхто заради однієї крадіжки не буде розслідувати справу й опитувати велику кількість пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «"Іменні квитки на крадіжки в потягах не вплинуть — як крали, так і крастимуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути