середа, 05 грудня 2012 05:00

Хвилі повиривали бетонні плити на набережній

У понеділок, 3 грудня, в Україні похолоднішало. У більшості регіонів випав мокрий сніг. На півдні країни вирував штормовий вітер з дощем, піднявся рівень води в Чорному морі.

В Одесі в ніч на понеділок ураган повалив понад 80 дерев. Вони пошкодили трамвай та чотири авто. Одного водія затисло в салоні.

Під водою опинився одеський гідропарк Лузанівка. Паркову зону затопило на відстані 200 м від моря. Вода спала після полудня.

— Очень большая была волна — 4 метра высотой. Сорвало пандусы для инвалидов. Тротуарную плитку смыло в море. Бетонные плиты, 40 сантиметров толщиной, их устанавливали с помощью подьемного крана, вырвало и унесло, — розповідає Сергій Кочатовський, 37 років, директор комунального підприємства "Лузанівка".

Затопило ресторани та бари, розташовані за 100 м від пляжу.

— Вода стояла даже внутри помещения. Площадка затоплена по сидушки, сантиметров на 50 от пола, — розповідає Геннадій Ємєлін, директор ресторану "Манарола".

Близько 13.00 у дитячу обласну лікарню з травмою голови відвезли 6-річну дівчину. На вул. Заболотного, 12а на неї впав уламок гілки. Також травмувало чоловіка на вул. Бугаєвської, 34. На лобове скло його авто впало дерево.

У прибережній зоні Очаківського та Березанського районів на Миколаївщині затопило понад 20 баз відпочинку. Вода стояла заввишки 1 м. Евакуювали 45 працівників.

— Рятувальники були по пояс у воді. Обходили кожну базу, бо не знали, скільки там людей. Деякі сиділи на парканах та дахах будинків, — розповідають в управлінні з надзвичайних ситуацій.

По Україні без світла залишилися 302 населені пункти в 14 областях. Найбільше — на Херсонщині, Київщині, Дніпропетровщині та Полтавщині.

4 грудня вранці 47-річний Ігор Павлюк автомобілем "лада" з'їхав у кювет на трасі Гнівань — Вінниця. Ходить уздовж дороги, п'є чай із термоса.

— Кожен стає, пропонує помощь. Але хіба мені можна помогти, як сам дурак. Не поміняв літні шини. Всю дорогу мене носило, як шаріка тенісного, а тоді таки кинуло на обочину. Позвонив куму. Він мені термос чаю притарабанив і гроші позичив на нові шини. Я знав, що зі мною щось станеться. Коли виїжджав із Гнівані побачив бабу, яку місцеві відьмою називають. Стояла на трасі у шість ранку і хтіла, щоб я її підвіз. Я не взяв, бо боюся її. Відтоді на душі було тривожно.

Ігор Павлюк на трасі простояв 4 год.

Увечері на дорогах столиці через снігопад утворилися затори. За даними інтернет-ресурсу "Пробки-Яндекс", що досліджує завантаженість доріг, на 19.00 вони сягнули 9 балів із 10. Востаннє таке було 2 грудня позаторік.

— У такий час варто пересісти зі свого авто у громадський транспорт, — радить  викладач курсів "Як оминати пробки" Богдан Аганін, 38 років. — Та якщо вже виїхали, то є два варіанти, як добратися додому: лишити машину на роботі й їхати на метро або ж — лишити на парковці, а пізніше забрати. Багато людей саме так і зробили. Затори виникли тому, що не всі встигли "перезутися" в зимову гуму.

31-річний Віктор виїхав із Києва до міста Бориспіль "Шкодою Октавією Тур".

— На выезде из Борисполя в сторону села Глыбокого было очень жесткое ДТП. "Нива" всмятку. Гайцов — полно. Метель поднялась — ничего не видно с "ближним". С "дальним" еще хуже.

У понеділок у Києві сталося 216 аварій. За весь минулий тиждень — 33.

Зараз ви читаєте новину «Хвилі повиривали бетонні плити на набережній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути