Ексклюзиви
пʼятниця, 11 березня 2011 01:00

Хорошковський стане прем'єром

Говорять, що в середині березня президент Віктор Янукович відправить у відставку голову СБУ Валерія Хорошковського та керівника Держмитниці Ігоря Калєтника. Документи на звільнення готують в Адміністрації президента.

У грудні 2010-го журналісти заявили про тиск на ЗМІ і закликали Януковича звільнити голову СБУ. А усунення Калєтника пов'язане з незадовільною роботою митниці з наповнення бюджету. Екс-голова Державного комітету з питань розвитку підприємництва Олександра Кужель оцінила торішні недонадходження до Держбюджету в 26 млрд грн. Партія "Сильна Україна" із підприємцями, митними брокерами та перевізниками направила звернення до президента з проханням зняти з посади Ігоря Калєтника.

— Калєтник пройшов до уряду за квотою комуністів, — говорить політолог Володимир Цибулько, 46 років. — У нинішньої влади зникла необхідність у дружбі з фракцією комуністів. Тому тепер мова йде не про висуванця політичної сили, а про фізичну особу. Митниця та Служба безпеки взаємопов'язані структури. Але чи буде діяльність Хорошковського ув'язана з Калєтником — це питання. Хорошковський входить до найважливішої групи в оточенні президента. Не виключено, що вона готуватиме голові СБУ майданчик для прем'єрства. Азаров відповідатиме за ціновий дисбаланс. Якщо навішувати на Азарова всіх собак, то його прем'єрство треба дотягнути до літа. За той час із Хорошковського зроблять прийнятного голову уряду.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський стане прем'єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути