пʼятниця, 17 вересня 2010 05:00

Хорошковський купив "95-й квартал"

Автор: фото з сайта www.kvartal95.com
  Артисти студії ”95-й квартал” Володимир Зеленський та Олена Кравець торік показали сценку ”Спільна прес-конференція Юлії Тимошенко та Віктора Януковича”
Артисти студії ”95-й квартал” Володимир Зеленський та Олена Кравець торік показали сценку ”Спільна прес-конференція Юлії Тимошенко та Віктора Януковича”

Цього тижня стало відомо, що голова Служби безпеки 41-річний Валерій Хорошковський іще торік став власником студії "95-й квартал".

— Я не можу підтвердити чи спростувати це, — каже прес-секретар студії Тетяна Руденко. — Коли люди йдуть до "МакДональдзу", їх цікавить не власник компанії, а якість їжі. Так само і в нас. Те, що прийшов новий власник, не позначилося на редакційній політиці.

"95-й квартал" створили 2003 року. Тоді його співвласниками були брати Сергій та Борис Шефіри й Володимир Зеленський. Тепер останній має 0,01% акцій, а Шефірів виключили зі списку власників.

— Такий проект коштує до 200 мільйонів доларів, — каже київський продюсер 31-річний Дмитро Клімашенко. — Новий господар поверне вкладені гроші й непогано заробить. За рік "95-й квартал" спроможний принести 10 мільйонів доларів.

Записи програм студії виходять на телеканалі "Інтер". 61% його акцій належить сім"ї Валерія Хорошковського.

— Наше телебачення працює під диктовку Служби безпеки. Раніше "95-й квартал" знали за їхніми гострими жартами на адресу влади. Тепер  вони сміються над представниками опозиції та міжнародного імперіалізму, — каже депутат-"бютівець" 37-річний Олег Ляшко.

2006-го Віктор Янукович із тодішнім міністром внутрішніх справ Василем Цушком відвідав концерт до Дня міліції. Виступав і "95-й квартал". Євген Кошовий та Володимир Зеленський сказали зі сцени: "Зараз перед вами виступлять Віктор Янукович та Рінат Ахметов. Прізвища ми змінили, щоб не соромити порядних людей". Наступного дня Валерій Мельник — організатор концерту і помічник Цушка — написав заяву про відпустку, а за місяць звільнився.

Зараз перед вами виступлять Янукович та Ахметов. Прізвища ми змінили

— Якби "95-й квартал" справді критикував владу, їхні програми вже давно не виходили б на "Інтері", — говорить гуморист Сергій Северин. Він є автором політичних фільмів "Операция "Проффесор" та "Веселі яйця". — У нашій країні немає сатири, є лише гумор і замовний чорний піар. Парадокс, але він іде на користь тому, кого критикують. Жарти про Януковича до того, як він став президентом, працювали на нього. Українці люблять сміятися. А висміяний політик перестає бути страшним.

— Про Хорошковського жартувати не будемо. Не вважаю його фігуру цікавою для глядачів, — каже Валерій Жидков, автор текстів "95-го кварталу".

Запис наступної програми студії відбудеться 15 жовтня у столичному палаці "Україна". Вартість квитків — від 80 до 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський купив "95-й квартал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути