Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 05:16

"Хочемо, щоб люди вороже ставилися до кульків і пляшок"

Автор: фото: Марія ПЕТРІВ
  Барабанщик із івано-франківського гурту ”Коралі” Віктор Кукурудз переглядає у суботу перед концертом фото засмічених гір і берегів річок. Їх музикантам надали мешканці гірських районів Карпат
Барабанщик із івано-франківського гурту ”Коралі” Віктор Кукурудз переглядає у суботу перед концертом фото засмічених гір і берегів річок. Їх музикантам надали мешканці гірських районів Карпат

"Попід гаєм, під лугом ходить жовнір за плугом. Оре нивку не свою, добре, що в своїм краю", — виспівує в суботу народну пісню в стилі етно-рок івано-франківський гурт "Коралі". Виступають у вагоні потягу Рахів—Івано-Франківськ.

— Ми за нові, не засмічені Карпати. Хочемо, щоб люди вороже ставилися до кульків, пляшок, одноразового посуду, — пояснює Віталій Чупак, 29 років, трембітар "Коралів".

На вершинах гір Говерла, Хом"як, у скелях Довбуша, на Білому Камені, біля водоспаду Пробій та на інших популярних туристичних маршрутах минулого тижня розставили таблички. Вони закликають туристів не смітити в горах.

У суботу "Коралі" відіграли 4-годинний концерт у поїзді Рахів—Івано-Франківськ.

— Вагон використали як концертну площадку. Почали грати на станції Рахів. На наступних підсіли музиканти з груп "Пан Пупец", "Пропала грамота", "От Вінта", — розповідає Віталій Чупак.

У вагоні розклеїли фото засмічених гір. Автори знімків — 12 фотографів із різних регіонів України.

— Боялися, музика заважатиме пасажирам. Але люди нас підтримали. Селяни заходили, бачили світлини. Розповідали, що біля них теж є смітники. Машиністи й провідники не лаялися. Навпаки, заходили, починали з нами танцювати, — розказує "ГПУ" художник з Івано-Франківська Микола Джичка, 31 рік.

— Пропонуємо варіант вивозу сміття залізницею, — додає Чупак. — Непотріб слід звозити у відведені місця вздовж колії Івано-Франківськ—Рахів. А звідти забирати його спеціальним потягом і вивозити вже на переробку.

Зараз ви читаєте новину «"Хочемо, щоб люди вороже ставилися до кульків і пляшок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути