Ексклюзиви
середа, 13 вересня 2006 17:46

Харків"яни торгували дівчатами-моделями

У понеділок в київському аеропорту "Бориспіль" працівники харківського СБУ й управління МВС по боротьбі з торгівлею людьми затримали двох злочинців. 26-річний чоловік і 24-річна жінка намагалися переправити до Об"єднаних Арабських Еміратів 13 українок із Кіровограда, Донецька, Сум, Полтави й одну громадянку Молдови.

— Дівчата сказали, що зловмисники запропонували їм роботу в одній із арабських країн — участь у рекламних акціях і модельних показах, — розповідає "ГПУ" Олександр Манжос, 33 роки, із прес-служби СБУ у Харківській області. — Проте ми довідалися, що дівчат після прильоту доставляли на приватні вілли для сексуальної експлуатації.

Злочинна група діяла у Харкові під виглядом модельної агенції. Моделям із інших українських агенцій пропонували оплачений двотижневий тур по Об"єднаних Арабських Еміратах. Там дівчат зустрічали співучасники кримінального угруповання й організовували їм медогляд. Тих, хто мав проблеми зі здоров"ям, одразу відправляли додому. У решти забирали паспорти і змушували до надання сексуальних послуг. При цьому з дівчат не знущалися, добре платили. Через два тижні можна було привезти додому до $8 тис.

Як встановили правоохоронці, іноді серед відправлених дівчат були й неповнолітні.

Сьогодні затримані перебувають у харківському СІЗО. Міліція порушила кримінальну справу за торгівлю людьми. Зловмисникам світить від п"яти до дванадцяти років за ґратами.

Зараз ви читаєте новину «Харків"яни торгували дівчатами-моделями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути