Ексклюзиви
понеділок, 26 червня 2006 17:56

Харківські велосипедисти вимагають уваги до себе

Півсотні харківських велосипедистів у робочий ранок минулої п"ятниці зібралися біля станції метро "23 серпня" й вирушили до центральної площі міста, щоб заявити про свої права в місті.

— Ми просимо міську владу зробити велосипедні доріжки і поставити спеціальні світлофори для тих, хто їздить на двох колесах, — розказав Сергій Голубич. — Велосипедних стоянок у місті просто немає.

Велосипедисти скаржаться, що жити у Харкові з їхнім способом життя дуже не комфортно. Навіть у ході акції подолати відстань у п"ять кілометрів харківськими вулицями виявилося не легко.

— У нас просто нерви здавали вже! Постійно червоне світло просто перед носом загоралося. Світлофори оптимізовані під швидкість руху автомобілістів, щоб створювати їм "зелену хвилю", а ми їдемо повільніше і постійно спізнюємося, — бідкався учасник пробігу Костянтин Сиренко. — Автомобілісти неввічливі, постійно відтісняли нас на узбіччя.

На фініші учасники акції передали  вимоги міським чиновникам від спорту. Але у відповідь почули мало обнадійливого.

— На це потрібні величезні кошти, яких немає! Зупинилися на тому, що, коли реконструюватимуть дороги, ми надішлемо своє звернення до міського голови, — розвів руками начальник міського управління з питань фізкультури та спорту Віктор Христоєв.

Зараз ви читаєте новину «Харківські велосипедисти вимагають уваги до себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути