пʼятниця, 21 жовтня 2011 05:00

Грубі чоботи вдягатимуть під елегантні сукні

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Модель демонструє одяг із весняно-літньої колекції Вікторії Гресь  на Українському тижні моди. Більшість столичних дизайнерів показали колекції у стриманих кольорах — сірих, чорних, світло-коричневих
Модель демонструє одяг із весняно-літньої колекції Вікторії Гресь на Українському тижні моди. Більшість столичних дизайнерів показали колекції у стриманих кольорах — сірих, чорних, світло-коричневих

13–17 жовтня в київському музейному комплексі "Мистецький арсенал" 42 вітчизняні дизайнери показали нові колекції одягу весна-літо 2012 року. Що буде модним наступної весни, розповідають Андре Тан, Віктор Анісимов, Юлія Айсіна та Анна Бублик.

Жіноча мода

Сукні із шифону, шовку та атласу. Одноколірні та з орнаментами великих квітів, тропічного листя, геометричних фігур. Їх прикрашають "чоловічими" деталями: масивні блискітки, защіпки, ремінці. Актуальні сорочки-сукні, підперезані тонкими пасками.

Спідниці сонце-кльош і плісировані, довжиною до п'ят або на декілька сантиметрів нижче коліна. Повертається асиметричний низ.

Штани мають закінчуватися на кілька сантиметрів вище від кісточки на гомілці. Модно вдягати легку спідницю або сарафан поверх брюк зі "стрілками".

Верхній одяг. В'язані жилети подовжують до коліна. Модними будуть пальта-трансформери. Вони за допомогою блискавок перетворюються на спідницю та жилет. Довгі трикотажні накидки з капюшонами вдягають поверх легких суконь. Жакети носитимуть на декілька розмірів більші.

Взуття. Грубі чоботи з круглим носком на товстих підборах вдягатимуть під елегантні сукні з мереживними шкарпетками. Босоніжки — на товстій підошві.

Аксесуари. Велика кількість масивних браслетів. Шия лишається вільною. Актуальні сумки-гаманці на паску. Повертаються великі подвійні: прозора сумка, усередині якої яскрава полотняна. Поверх будь-якого одягу, окрім строгого костюма, вдягатимуть тонкі подвійні шкіряні паски контрастних кольорів паралельно або навхрест. Діаманти замінюють гірським кришталем.

Білизна. Труси мають бути із натуральних тканин низької посадки. Мереживо стає менш популярне. Навіть під прозорий одяг бюстгальтер не вдягатимуть.

Чоловіча мода

Штани. Вільні на стегнах і дещо звужені донизу. Довжина має бути до кісточки на гомілці або на 2 см вище. Шорти вище коліна зі "стрілками" та спортивні штани вдягатимуть із класичними або напівспортивними туфлями. Взуття має пасувати до верхнього одягу. Найсміливішим дизайнери радять вдягати шорти-спідниці.

Сорочки. У клітинку та просто чорні з класичними комірцями. Носитимуть кашемірові светри з горловиною-хомутом, які можна вдягати як капюшон. Футболки без рукавів і в'язані напівпрозорі смугасті джемпери лишаються модними. Актуальний цього сезону — білий на чорному тлі орнамент із геометричних фігур.

Верхній одяг. Трикотажні жилети на блискавці, плащі з поясом жіночого крою. Залишаються актуальними приталені піджаки на два ґудзики та подовжені прямі. Модні необроблені ті вивернуті шви. І жінкам, і чоловікам радять носити шкіряні куртки-"косухи".

Взуття. Босоніжки вдягатимуть зі шкарпетками з відрізними пальцями та п'яткою. Чоботи на товстих підборах із круглим носком і шнурівкою. Взуття переважно чорного кольору.

Аксесуари. Актуально носити тонкі краватки або "техаські шнурки". Круглі окуляри в чорній оправі й тонкі шкіряні браслети також будуть модними. Шарфи — лише однотонні.

Білизна. Із натуральної тканини. У моді плавки та "боксери".

Зараз ви читаєте новину «Грубі чоботи вдягатимуть під елегантні сукні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути