вівторок, 22 листопада 2016 00:40

Голову Національної поліції оберуть на конкурсі

Конкурс на посаду голови Національної поліції оголосив міністр внутрішніх справ 52-річний Арсен Аваков. В уряді представляє "Народний фронт".

Кандидатів оцінюватиме консультативна комісія. Це будуть фахівці з США, Канади, місії Євросоюзу в Україні та громадські експерти.

— За законом, призначення на таку посаду не передбачає конкурсу. Але я вирішив оголосити його серед діючих поліцейських. Бо людина, яка очолить Нацполіцію, повинна користуватися беззастережною довірою від суспільства й міжнародного політикуму, — говорить Арсен Аваков. — Кандидатам необхідно мати вищу юридичну освіту, працювати в галузі права мінімум сім років і не менш як п'ять — на керівних посадах. Кожен складатиме іспити та проходитиме співбесіди з комісією. Найкращого запропонують на розгляд Кабміну.

Глава Нацполіції Хатія Деканоідзе подала у відставку 14 листопада. Виконувачем обов'язків призначили її першого заступника Вадима Трояна.

Зараз ви читаєте новину «Голову Національної поліції оберуть на конкурсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути