вівторок, 26 червня 2007 07:07

Головний лікар психлікарні став її пацієнтом

Колишній головний лікар Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні Богдан Мурович, 78 років, потрапив до закритого відділення цього закладу на вул. Кульпарківській. Пенсіонера підозрююють у вбивстві 76-річної сестри Любові Кулик.

Брат із сестрою сім"ями проживали в одному особняку на околиці Львова. Любов мешкала на першому поверсі, Богдан — на другому. Якось він дуже побив сестру на сходовій клітці. Посварилися через надбудову до будинку. Кулик звернулася до міліції. Колишнього лікаря викликали до райвідділу. Розлючений повісткою Мурович молотком розбив сестрі голову.

— Цього дня до Любові Володимирівни зателефонувала 17-річна онучка Соломія. Дівчина друкувала на комп"ютері книжку бабусі про родовід, — розповідає завуч Львівської хореографічної школи Надія Котик, 60 років. — Однак та не відповідала. Це занепокоїло родичів.

Міліціонери Залізничного райвідділу відразу затримали лікаря, та через два дні перевезли у психлікарню, якою він керував до виходу на пенсію. Мурович поводився неадекватно.

— Він був завжди захоплений роботою, — згадує лікар-психіатр Роман Заблоцький.— До підлеглих ставився вимогливо та принципово. Для багатьох було несподіванкою побачити Муровича на Кульпарківській.

Богдану Володимировичу проведуть судово-медичну експертизу. Якщо  визнають адекватним, переведуть до слідчого ізолятора. Любові Кулик 10 червня в Львівському оперному театрі як ветеранові та засновнику Львівської хореографічної школи вручили нагороду. А 15 червня її поховали на Янівському цвинтарі.

Зараз ви читаєте новину «Головний лікар психлікарні став її пацієнтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути