пʼятниця, 03 листопада 2017 06:55

Георгій Саралідзе загинув під Донецьким аеропортом

Автор: www.umoloda.kiev.ua
  У зоні АТО Георгій Саралідзе воював із жовтня 2014 року. Загинув біля Донецького аеропорту під час кулеметного обстрілу
У зоні АТО Георгій Саралідзе воював із жовтня 2014 року. Загинув біля Донецького аеропорту під час кулеметного обстрілу

— "Гюрза-2" був великим воїном. Поклав життя, щоб помститися за смерть батька, якого вбили росіяни, — каже грузинський доброволець 40-річний Автанділ "Баха". Воює на Донбасі.

31 жовтня біля Донецького аеропорту загинув молодший сержант Георгій "Гюрза-2" Саралідзе, 40 років. Був учасником війни 2008-го в Абхазії та Південній Осетії, де загинув батько. З жовтня 2014 року добровольцем воював у полку "Азов". Пізніше став командиром розвідгрупи у складі 92-ї бригади Збройних сил України. Восени перевівся до 57-ї бригади. Служив старшим навідником гранатометного відділення у 42‑му батальйоні.

Захищав Широкине. Мав чотири поранення.

— Ми зустрілися в Афганістані, — додає "Баха". — Були у складі Грузинського миротворчого підрозділу, але в різних групах. Після боїв курили разом. Говорили про Грузію, майбутнє. Військового ремесла він навчався у Тбілісі. Потім — на факультеті контррозвідки військової академії у Стамбулі. Був мастак на сюрпризи для ворогів. Уміло вибирав позиції, маскувався.

— Я стояв у себе в бліндажі, коли повідомили, що на сусідній позиції поранений, — говорить боєць, який воює під Донецьким аеропортом. Просить не називати імені. — Побіг туди. Але рятувати вже не булого кого. Росіяни відкрили стрільбу по нашій позиції з кулеметів. Два патрони влучили у "Гюрзу".

— Він зачарував усіх жінок Мар'їнки, — каже волонтерка 43-річна Оксана. — Своєю елегантністю, цитуванням Шекспіра. Дарував паперові троянди.

Зараз ви читаєте новину «Георгій Саралідзе загинув під Донецьким аеропортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути