середа, 29 вересня 2010 05:25

Генерал Опанасенко розслідував справу Ґонґадзе

 

У середу ховатимуть заступника голови правління найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" Петра Опанасенка. 27 вересня в нього зупинилося серце. Йому було 57.

До 2005 року Опанасенко працював на різних посадах у Міністерстві внутрішніх справ. Мав спеціальне звання генерал-полковник.

Петро Опанасенко 2000-го розслідував справу Георгія Ґонґадзе до того, як журналіста вбили. Георгій звернувся до Генеральної прокуратури, коли помітив, що за ним стежать. Його скаргу направили до столичної міліції. Як повідомляють засоби масової інформації, Петро Микитович під час розслідування встановив, що номер авто, яке стежить за Ґонґадзе, належить Департаменту зовнішнього спостереження. Ним тоді керував звинувачений у вбивстві журналіста Олексій Пукач.

— Петро Опанасенко дуже грамотний аналітик. Із непомітних дрібниць витягав докази. Був дуже вимогливим до себе і підлеглих, — розповідає Володимир Дмитренко зі столичної міліції. — Усім кримінальним авторитетам проводив профілактичні розмови. Прямо говорив їм: "Зараз не можу посадити вас у в"язницю, але коли матиму достатньо доказів, зроблю це". Не боявся їх. Вони його за це поважали.

Зараз ви читаєте новину «Генерал Опанасенко розслідував справу Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути