середа, 27 січня 2010 07:32

Газівники підірвалися під час ремонту

22 січня в селі Дяківці Літинського району Вінниччини вибухнула газова мережа. Двох газозварників та місцеву доправили з важкими опіками до лікарні.

— Це було десь о 16.00, — розповідає телефоном із хірургічного відділення Літинської райлікарні постраждала 47-річна Надія Коцюр. — Із районного господарства запросили людей, аби нам під"єднали газ. Як вибухнуло, згадувати не хочу. Зі мною все добре. І слава Богу! Правда, у літній кухні вибило перестінок, двері та вікна, пошкодило стелю.

Роботи вели неподалік житлового будинку, в літній кухні. Господині пощастило, вона була далі. Разом із Надією в лікарню привезли її чоловіка, але відпустили додому. Зараз він дбає про 8-річного сина.

Віктора Редька, 40 років, та 36-річного Володимира Шевчука з районного газового господарства доправили до опікового центру обласної лікарні ім. Пирогова.

— Обидва були у важкому стані, з опіками третього ступеня обличчя, рук і дихальних шляхів, — говорить лікар Андрій Поворозник, 41 рік. — Розповіли, що при проведенні робіт зірвалася паяльна лампа. Перед цим газ перекрили, думали, у трубах його вже нема. Але видно, трохи осталося. Пішла вибухова хвиля. Хворим пощастило, в лікарні їм вчасно надали допомогу. Тому опіки не поглибилися. Пересадки шкіри вдалося оминути. Їх прооперували 25 січня.

Розмовляти з кореспондентом "ГПУ" постраждалі газозварники відмовилися. Керівництво господарства не коментує, чи виплатять потерпілим компенсацію. Відомо, що вони не були застраховані.

У сільраді Дяківців розповіли: блакитне паливо туди провели вісім місяців тому. Із 600 дворів устигли газифікувати не більше 20. Аби під"єднати будинок до газової мережі, господарі платять від 200 до 900 грн.

Зараз ви читаєте новину «Газівники підірвалися під час ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути