вівторок, 07 червня 2011 07:45

Газ для України коштуватиме 500 доларів

Ціна на газ для України в четвертому кварталі 2011 року може становити близько $500 за 1 тис. кубометрів. Про це заявив голова правління товариства "Газпром" — Олексій Міллер.

Російський монополіст не планує змінювати формули ціни на газ для України і не прив'язуватиметься до інших енергоносіїв. Раніше президент Віктор Янукович заявляв, що український уряд має намір добитися зниження ціни на російський газ до $240 за 1 тис. куб. м.

— Росія не йде на поступки Україні, бо її влаштовує чинний газовий контракт, за яким вона отримує максимально можливу ціну, — каже керівник енергетичних програм центру "Номос" 46-річний Михайло Гончар. — Харківські угоди показали, що Москва може піти на тимчасову знижку вартості газу лише в обмін на політичні поступки з боку Києва. Тепер це входження України до Митного союзу, що поведе за собою вступ до ЄврАзЕС та Єдиного економічного простору. Тому основний інструмент Кремля — "Газпром" залучили для психологічного тиску напередодні переговорів прем'єрів двох країн на засіданні комісії з економічного співробітництва 7 червня в Москві.

Росія сподівається, що час працює на неї, й у міру наближення холодного сезону Київ стане поступливіший. Щоб зіскочити з "газової голки", треба запроваджувати енергоефективні технології, шукати альтернативних шляхів поставок палива, розвивати альтернативну енергетику, розробляти власні ресурси. Жоден уряд цього не робив і не робить.

Зараз ви читаєте новину «Газ для України коштуватиме 500 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути