пʼятниця, 04 березня 2011 00:15

Галина Пагутяк написала книжку про дике весілля

— Перестала писати від жіночого імені, бо читачі постійно асоціюють зі мною головну героїню, — каже письменниця 52-річна Галина Пагутяк. Цього тижня вона презентувала книжку "Зачаровані музиканти".

— Підходить колись до мене чоловік на вулиці: "Ви Галина Пагутяк?". "Так", — відповідаю. — "А я думав, що ви в інвалідному візку пересуваєтесь, бо з вікна викинулися", — каже. Це він прочитав мого "Соловейка", де йдеться про жінку, яка стрибнула із сьомого поверху. Думав, що то я про себе написала.

"Зачарованих музикантів" Галина Пагутяк писала 30 років.

— Описала випадок, який розказував мій дідо Григорій Басараб, — Галина Василівна має тонкий скрипучий голос. — Він походив із тих Басарабів, що їхня династія правила Молдовою ще з Х століття. У кельтській міфології є таке явище — дике весілля. Дідо 1939 року, очевидно, бачив його. Пас уночі коней за рікою й розпалив вогнище. Раптом вогонь захвилювався, почав ніби тягнутися за чимось. Дідо почув музику й побачив світло в небі, з якого вийшло весілля. Молоді на конях і музиканти. Всі були одягнені в старовинний панський одяг. Вогонь просто побіг за ними. А потім все зникло.

"Зачаровані музиканти" вийшли накладом 1 тис. примірників. Книга має три частини, 224 сторінки. Коштує 35 грн. За жанром Пагутяк віднесла її до роману-феєрії.

Зараз ви читаєте новину «Галина Пагутяк написала книжку про дике весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути