вівторок, 24 квітня 2018 06:36

Футбольні фанати побили водія автобуса

22 квітня у Львові на стадіоні "Арена Львів" відбувся поєдинок між київським "Динамо" і "Вересом" із Рівного. Увечері близько десятка футбольних фанатів хуліганили на кінцевій зупинці міських маршрутних автобусів на вулиці Стрийській. Почали виламувати двері рейсового автобуса "3-А". Водія, який намагався їх прогнати, побили.

— Ми з чоловіком і дітьми поверталися з торгового центру на околиці міста, — розповідає львів'янка Ярина Повх, 39 років. — Сідали в своє авто і бачили всю сцену. В автобус вже зайшли пасажири, він рушав. Підбігло з десяток хлопців — з прапорами, футбольними шаликами. Водій двері не відкрив. Вони кинулися їх виламувати, бити ногами по колесах. Шофер вибіг, став щось говорити, кричати. Його почали штурхати і лупцювати. Люди викликали поліцію, хтось із чоловіків підбіг на допомогу.

На місце приїхали кілька поліцейських машин. Вісьмох уболівальників доправили в Пустомитівський відділ поліції. Усі вони — з Києва, віком 18–21 рік.

— Побитого водія із забоями і розбитим носом забрала "швидка". У лікарні надали медичну допомогу. Йому 47 років. Зараз він на лікарняному, — каже директор АТП‑1 49-річний Орест Хамула.

Наступного дні киян відпустили додому. Їхні особи встановили, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганства.

Поліція Харкова склала протокол на одного з фанатів донецького "Шахтаря". Він 14 квітня на місцевому стадіоні "Металіст" спалив прапор так званої Новоросії. Того дня в місті у рамках чемпіонату України "Шахтар" грав із "Динамо". Поступився — 0:1.

Фаната звинуватили в дрібному хуліганстві.

"Поліція склала протокол на ультраса "Шахтаря", бійця АТО. Прапор спалили, аби показати, що донеччани не сєпари, ненавидять окупантів. Воно, звісно, добре, що харківська поліція показала таку пильність. Так само б їм варто було працювати навесні 2014-го, коли самі знаєте що було", — написав у "Фейсбуку" учасник фанатського руху Віталій Овчаренко.

Зараз ви читаєте новину «Футбольні фанати побили водія автобуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути