четвер, 14 червня 2012 07:30

Фільм українських продюсерів переміг на головному фестивалі Росії

Російсько-українська картина "Я буду поруч" стала переможцем головного відкритого кінофестивалю Росії "Кінотавр". Він закінчився 10 червня.

— Творча команда фільму повністю російська, українські лише продюсери Борис і Сергій Шефири, — розповідає кінокритик Алік Шпилюк, 54 роки. — Із самого початку режисер Павло Румінов знімав чотирисерійний серіал для каналу "Інтер". З відзнятого матеріалу змонтував окремий художній фільм з іншим фіналом, навіть сюжетними ходами. Заявив, що обидві версії його історії мають існувати разом.

Головна героїня "Я буду поруч" — невиліковно хвора мати 6-річного хлопчика. За той час, який їй зосталося жити, жінка намагається знайти для сина нових батьків, щоб не залишати його в дитячому будинку.

— Особисто бачив, як на показі фільму багато хто з глядачів ридав, — продовжує Шпилюк. — "Я буду поруч" був чи не єдиний фільм у конкурсній програмі "Кінотавру", навіть незважаючи на драматичну і трагічну історію, що дає велику надію на вихід зі, здавалося б, безвихідної ситуації.

Павло Румінов сценарій створив під враженням від історій пацієнток онкоклініки для смертельно хворих жінок, про яку знімав документальну стрічку. Правдиві дитячі діалоги попросив написати сина 6-річного Мілоша.

Зараз ви читаєте новину «Фільм українських продюсерів переміг на головному фестивалі Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути