середа, 14 січня 2009 17:34

Фільм Турчинова зняли з номінантів на "Оскар"

Знятий за книгою першого віце-прем"єр-міністра Олександра Турчинова "Ілюзія страху" однойменний фільм не потрапив до переліку номінантів на премію "Оскар".

Його пропонували в категорії "Кращий іноземний фільм". Американська кіноакадемія обмежила список стрічок, які можуть претендувати на нагороду, із 65 до дев"яти.

— "Ілюзія" не потрапила до дев"ятки? — дивується в телефонній розмові режисер фільму 33-річний Олександр Кірієнко. Він дізнається від "ГПУ", що картина не стала номінантом на "Оскар". — Ну що ж, головне — ми спробували. Для України за щастя бути серед 65 картин поданих на розгляд американської кіноакадемії. Ми ще не готові робити класне кіно. Наші оскари ще попереду.

Номінантами на премію стали фільми "Реванш" (Австрія), The Necessities of Life (Канада), "Клас" (Франція), "Комплекс Баадер-Майнхоф" (Німеччина), "Вальс із Башіром" (Ізраїль), "Від"їзди" (Японія), Tear This Heart Out (Мексика), "Фото Марії Ларссон" (Швеція) і "Три мавпи" (Туреччина). Їх обирали в два етапи. 300 членів кіноакадемії запропонували шість фільмів. Три картини додав комітет з іноземних стрічок. Із них оберуть п"ять картин, що претендуватимуть на "Оскар". Переможців нагороджуватимуть 22 лютого в Голлівуді.

"Ілюзія страху" вийшла в український прокат 4 грудня 2008-го. Стрічку зняли за однойменним романом Олександра Турчинова, який був написаний п"ять років тому. В основі історія бізнесмена Олександра Короба, якому сниться, що він цар Соломон. Короб будує великий торговий центр, а Соломон — храм. Їх обох намагаються вбити конкуренти. У картині знялися російські актори Андрій Панін, Олена Бабенко, Сергій Гармаш, Олексій Петренко. Бюджет фільму — 2,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Фільм Турчинова зняли з номінантів на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути