вівторок, 01 жовтня 2019 00:30

Федорові Глущуку зупинили серце на 1,5 години

Автор: KOVELPOST.COM
  Федора Глущука із села Гута Ратнівського району Волинської області розбив інфаркт. Лікарі провели йому три операції одночасно
Федора Глущука із села Гута Ратнівського району Волинської області розбив інфаркт. Лікарі провели йому три операції одночасно

Хірурги Ковельської лікарні на Волині зробили операцію на відкритому серці 65-річному Федорові Глущуку із села Гута Ратнівського району. Процедуру такої складності вперше виконали в районі — досі лише в Києві і кількох обласних центрах.

— Мали везти мене в Луцьк. Але сказали, що в Ковелі теж можуть зробити. Ми согласились, бо сюди ближче, — згадує Федір Глущук. — Перед операцією переживали з жінкою. Слава Богу, все обійшлося. Сестри в реанімації були добрі, не відходили.

Серце чоловіка зупинили. Протягом 1,5 год. кров перекачував апарат штучного кровообігу. В цей час лікарі замінили в серці аортальний клапан, частину аорти й зробили шунтування в обхід ураженої ділянки серця. Взяли судину з ноги і зробили так званий обхідний кровообіг. Потім серце запустили. Чоловік одужує, вже ходить.

— Ми піонери, — каже Олена Деркач із Ковельського міського територіального об'єднання. — Виконали три види складних операцій. На рівні районів такого ще ніхто не робив. Щоправда, нашим кардіохірургам допомагали колеги з Тернополя та Львова.

У лікарні ще троє пацієнтів готуються до подібних втручань. До кінця року тут планують провести 50 операцій на відкритому серці.

Зараз ви читаєте новину «Федорові Глущуку зупинили серце на 1,5 години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути