пʼятниця, 05 жовтня 2012 05:00

Фанати повернулися спиною до поля

Автор: фото з сайта www.aratta-ukraine.com
  3 жовтня на столичному стадіоні ”Олімпійський” під час матчу тисячі вболівальників ”Динамо” в чорних футболках провели акцію на захист киян Дмитра і Сергія Павлюченків, яких засудили за вбивство судді
3 жовтня на столичному стадіоні ”Олімпійський” під час матчу тисячі вболівальників ”Динамо” в чорних футболках провели акцію на захист киян Дмитра і Сергія Павлюченків, яких засудили за вбивство судді

3 жовтня фанати столичного "Динамо" під час матчу Ліги чемпіонів між киянами та загребськими одноклубниками прийшли на стадіон "Олімпійський" у чорних футболках. На 5-й хвилині поєдинку вони розгорнули банер "Волю Павліченкам" і повернулися спиною до поля, заклавши руки за голову.

Так фанати підтримали Дмитра та Сергія Павліченків, яких звинуватили у вбивстві київського судді Сергія Зубкова. 2 жовтня Голосіївський райсуд столиці засудив Дмитра Павліченка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія — до 13 років позбавлення волі.

— Досі не знайдено знаряддя злочину, свідки не впізнали в підозрюваних убивць судді Зубкова, а також заявили в суді, що на них тиснули слідчі. Суд визнав батька й сина винними в убивстві, якого вони не коїли. Доки їх не звільнять, ми на всіх матчах робитимемо акції в підтримку сім'ї Павліченків (Сергій був членом "динамівського" фанклубу останні три роки. — "ГПУ"), — розповідає один із лідерів фанруху Тарас. Прізвища не називає.

Суддю Зубкова вбили торік у квітні. Через три дні затримали батька й сина. Підставою став лист, що старший Павліченко виклав в інтернеті. У ньому Дмитро звинуватив суддю в незаконному рішенні — той постановив знести частину квартири Павліченків.

Торік 7 серпня, під час матчу "Динамо" — "Карпати" охоронець стадіону Андрій Саламатов спробував зірвати банер із фотографією Степана Бандери. Зчинилася бійка, під час якої фанати викрикували "Спасибо жителям Донбасса за президента пид...са". Після цього проти одного з лідерів руху вболівальників Андрія Кореневського завели кримінальну справу. 14 липня фанати "Динамо" виступили проти закону про мову Ківалова — Колісниченка. На весь сектор розтягнули банер В Україні 46 мільйонів язиків, але мова в нас одна".

Зараз ви читаєте новину «Фанати повернулися спиною до поля ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути