четвер, 10 грудня 2020 06:30

Фабрика випускала іграшки з логотипом російської армії

Новорічні прикраси з логотипом російської армії виготовляли на фабриці ялинкових іграшок у селищі Клавдієво-Тарасове Бородянського району на Київщині.

— 4 грудня під час екскурсії на фабриці зайшли до цеху, де розмальовували кульки, — розповідає екскурсовод Сергій Савченко, 29 років. — Одна майстриня намагалася швидко завісити своє робоче місце якимось ганчір'ям. Друга була у навушниках і не встигла сховати розмальовані прикраси. Ми побачили на них логотипи армії Росії.

Фабрика співпрацювала із РФ ще до початку війни на Донбасі та анексії Криму.

— Історично так склалося, що Росія була одним з ринків збуту, — каже виконувач обов'язків голови правління Павло Гусаков. — Через коротку сезонність бізнесу та в боротьбі за ринок із китайськими виробниками фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку. Економічна криза й запровадження карантину призвели до скорочення екскурсійного потоку. Постало питання про наше подальше існування. Тому розвиток нових проєктів зайняв основний ресурс мого часу і замовлення російської сторони проходили повз мою увагу. Співробітникам не казали, щоб не брали ці замовлення. Вони і працювали. Та нині увесь тираж кульок ліквідували.

— Це неприпустима ганьба в Україні, яка воює з російською армією, — говорить історик Володимир В'ятрович, 43 роки. — Людям бракує інформації стосовно війни. У них виникає бажання не бачити лиха, що природно. Однак такі реакції і призводять до виготовлення подібних прикрас. Щоб цього уникнути, треба інформувати людей про війну.

Зараз ви читаєте новину «Фабрика випускала іграшки з логотипом російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути