четвер, 01 березня 2012 09:53

Євпаторія п'ять діб сидить без води

Автор: Фото: Роман Ветренко
  Роман Ветренко з Євпаторії виклав 29 лютого в соціальній мережі фотографії коричневої води: ”Таку ось темну сумнівну рідину влада Євпаторії називає водою і говорить — забезпечили населення”
Роман Ветренко з Євпаторії виклав 29 лютого в соціальній мережі фотографії коричневої води: ”Таку ось темну сумнівну рідину влада Євпаторії називає водою і говорить — забезпечили населення”

Понад 50 тис. жителів кримського міста Євпаторія п'ять діб не мають постійного водопостачання. Там прорвало магістральну трубу Чеботарськ — Євпаторія. Через ремонтні роботи води у кранах не буде до кінця тижня.

У вівторок її подавали погодинно — вранці з 6.30 до 8.00, увечері з 18.30 до 20.00.

— Вчера жена успела набрать полную ванну воды. Она желтая, как будто вся ржавчина, что в трубе была, вытекла, — каже в середу Ігор Молоков, 37 років, який мешкає в 5-поверхівці на вул. Короленка, 12. — Ею только туалет сливаем. Для еды вчера в супермаркете купил пять бутылей. Благо есть машина, подвез домой. В магазине цену подняли на 1-2 гривни за 5-литровый бутыль. Не критично, но скоро будет ощутимо, если ремонт затянется. Очереди в магазинах страшные.

50 водовозів доставляють воду із сусіднього міста Саки. Уранці 25-річний Володимир Дерюгін, який живе на вул. Гагаріна, 30, підходить до однієї з машин. Там стоять кількадесят чоловіків.

— Толпа с баклажками, бутылками, кастрюлями, просто ужас. Отпускали только по 10 литров на человека, чтобы всем хватило, — говорить. — Цю воду в їжу беремо. А щоб сходити в туалет, чув, дехто з батарей воду зливав.

— Доки води немає, радію, що від хатніх клопотів можна відпочити. Але як потім усе буду розгрібати, страшно подумати, — розповідає домогосподарка Інна Немідова, 45 років, матір чотирьох дітей.

Через проблеми з водопостачанням у лікарнях скасували планові операції. 1-3 березня прийматимуть людей тільки в екстрених випадках. Решту просять їхати до Сак. Туди ж везуть тяжкохворих і пацієнтів, яких треба оперувати.

У дитсадки та школи воду привозять. Однак майже половина дітей туди не ходять.

— Із 170 сьогодні батьки привезли 100, — розказує російською в середу 41-річна Олена Федулова, завідувачка дитсадка "Альонушка". — Хтось хворіє, хтось удома залишився, а когось відвезли до бабусь, де є вода. Санепідемстанція дозволила годувати дітей з пластикового разового посуду.

Люди, які мешкають у приватних будинках і мають свердловини, не зачиняють хвірток, щоб інші могли набрати води.

— Мы почти в центре живем. Район считается элитным, — говорить 68-річна Олена Вікторівна з вул. Інтернаціональної, 94. — Люди дуже дружні, знають одне одного. Хвіртки залишають відчиненими. Я відром занесла. А що робити із пранням та як помитися, не уявляю.

Про прорив водогону чиновники дізналися 25 лютого. Відтоді комунальники ремонтують його цілодобово. Через витік утворилася багнюка. Техніці важко дістатися до пошкоджених ділянок. Щоб доїхати, підсипають ґрунт та відкачують вологу. Водопровід лагодять 127 людей та 40 одиниць техніки. На ліквідацію аварії та заміну старих труб Кабмін виділив 48,7 млн грн. За ці кошти мають замінити 5 км старих магістралей і паралельно побудувати резервний водогін. У вівторок до Євпаторії приїжджав міністр із надзвичайних ситуацій Віктор Балога. Сказав, що це проблема державного рівня.

Зараз ви читаєте новину «Євпаторія п'ять діб сидить без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути