четвер, 25 серпня 2022 00:00

Євгенія Курташова купила 17 машин для військових

Автор: FACEBOOK.COM
  Євгенія Курташова відпочивала на Шрі-Ланці, коли в Україні почалася війна. Одразу повернулася додому й зайнялася волонтерством
Євгенія Курташова відпочивала на Шрі-Ланці, коли в Україні почалася війна. Одразу повернулася додому й зайнялася волонтерством

— 24 лютого я була на Шрі-Ланці. Планувала надовго там залишитися — мріяла подорожувати і працювати онлайн. Але коли російські окупанти вдерлися в мою країну, я почала діяти, — каже 35-річна Євгенія КУРТАШОВА з Івано-Франківська. Від початку повномасштабної війни вона купує та перевозить через український кордон авто для Збройних сил України.

— Коли вирішила їхати в Україну, написала в соціальних мережах оголошення про збір коштів на машину для наших військових. Люди швидко донатили. Гроші зібрали за два дні. Додому я поверталася, переганяючи автівку для наших хлопців через кордон.

Від початку повномасштабної війни Євгенія Курташова купила й перевезла 17 автомобілів для українських захисників. Також зібрала гроші на придбання п'яти дронів і військового спорядження.

— Авто і дрони на війні — це розхідний матеріал. Машина на передовій живе в середньому два тижні, а то й менше. Дрони часто збивають. Але навіть за короткий час служби вони допомагають нашим хлопцям "підглядати" за росіянами й ефективніше проводити операції.

Євгенія Курташова — психологиня за фахом. Зараз проходить курси підвищення кваліфікації — в майбутньому планує надавати допомогу військовим.

— Хочу працювати з військовими частинами. Це допоможе хлопцям стати психологічно стійкішими й легше адаптовуватися після повернення додому, — каже.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Євгенія Курташова купила 17 машин для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути