вівторок, 04 липня 2017 00:50

Епідемія кору триватиме півтора року

В Одеській обласній лікарні від кору померли двоє дітей. Причиною стало ускладнення хвороби, яке викликало пневмонію. Усього на Одещині захворіли 367 людей.

Збільшення захворювання на кір зареєстроване в 15 областях України. Найбільше — в Одеській та Івано-Франківській. Єдиним ефективним методом захисту є щеплення.

— Епідемія кору зазвичай триває приблизно півтора року. Пік захворюваності припадає на осінньо-зимовий період. Ближче до зими, коли діти підуть у школи, а студенти заселяться у гуртожитки, рахунок піде на тисячі, — розповідає 52-річний В'ячеслав Полясний, директор департаменту охорони здоров'я Одеської області. — В Одесі від кору щеплені лише третина дітей до 6 років. Це дуже низький показник. При тому, що наша область повністю забезпечена бельгійськими вакцинами.

Кір — інфекційне захворювання. При контакті нещеплених осіб з хворим — вісім з десяти захворіють.

Симптомами хвороби є висока температура, нежить, кашель, висип, іноді блювота і пронос. Боляче пити і ковтати їжу. У роті з'являються плями, подібні на манну крупу. За кілька днів — висипи на тілі. Очі сльозяться, світло спричиняє подразнення. Бувають галюцинації. Дорослі переносять хворобу важче. Висока температура не спадає понад тиждень.

Наслідки кору для організму можуть бути серйозні, кажуть лікарі. Він дає ускладнення на серце, нирки, нервову систему. У вагітних може спровокувати викидень. Діти переносять кір легше. Але в них можуть виникати отит, запалення легенів, сліпота, енцефаліт або запалення лімфатичних вузлів.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія кору триватиме півтора року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути